NEVEROVATNO je da zbog jednog čoveka, kome nijedna služba ništa ne može, 20 ljudi pliva u fekalijama. Od smrada ne može da se diše, dvorišta su nam puna otpadnih voda, koje samo što nam još u kuću ne ulaze... Ovo vam je primer kako u Srbiji komšija može da vam zagorča život!

Meštani čačanske Ulice dr Dragiše Mišovića, nedaleko od ovdašnje bolnice, ovako, za "Novosti", prepričavaju muku koja ih je zadesila još 2. oktobra, i traje do današnjeg dana. Njihov komšija T. S., kroz čije dvorište prolazi kanalizaciona cev, a koja se zapušila i zbog čega se fekalije izlivaju na sve strane, već više od dve sedmice ne dozvoljava nadležnim službama iz JP "Vodovod", ali ni komunalnoj policiji da priđu šahtu na njegovom imanju i otpuše cev.

- Čim smo primetili da se šahtovi izlivaju slučaj smo prijavili komunalnoj policiji i "Vodovodu". Kada su radnici došli sa cisternom, T. S. je zatvorio kapiju dvorišta i nije im dozvolio da uđu. Kažu da je tražio novac od nadležnih u "Vodovodu" da ih pusti u dvorište, ali oni na to nisu pristali - rekla nam je Mirjana Gujaničić, čije imanje se našlo pod fekalijama. - Verujte, ovde bukvalno ne može da se diše. Nas dvadesetoro, od čega je skoro polovina dece, postali smo žrtve tog čoveka. Noćima ne spavam, jer teški sam astmatičar, stalno sam držala prozor od spavaće sobe otvoren, ali sada moram da se zablindiram, jer je smrad nesnosan. Pre neko veče sam završila u Urgentnom...

Pročitajte još - Plaćaju komunalije, a “plivaju“ u fekalijama!

Komšije Nada Tanović, Ivan Veljković, Miodrag Perović dodaju da strahuju za svoje zdravlje i zdravlje svoje dece, jer se plaše neke zaraze, pošto su fekalije danima u potocima tekle kroz njihova dvorišta. Vele da se radi o pravoj ekološkoj katastrofi, kojoj na put ne može niko da stane, pa kažu i da su država i njene službe u ovom slučaju zakazale.

- Dolazila je i policija, ali to nije u njihovoj nadležnosti. Slučaj je došao i do suda. Najviše nas je razočarala izjava sudije, koja je postupala u našem predmetu i koja je rekla da "ništa nije hitno". Možda njoj nije hitno, ali nama jeste, i te kako, jer su nam fekalije stizale do kućnog praga - pričale su nam juče oštećene porodice. - Mi čak sumnjamo da komšija, koji, inače, ne živi u toj kući, već su mu tu živeli pokojni roditelji, namerno zapušava cevi, a sve kako bi uspeo da od "Vodovoda" naplati novac.

Prema našim nezvaničnim saznanjima, spor između T. S. i "Vodovoda" traje još od 2012. godine, kada je protiv njih on podneo tužbu pred čačanskim Osnovnim sudom, a nakon što se prvi put izlila kanalizacija u njegovom dvorištu. Tada je tražio određenu svotu novca za nadoknadu štete, ali to je komunalno preduzeće odbilo da plati.

SUDSKO REŠENjE

NE želim da se mešam u rad suda. Ali, ono što znam je da je poslednji put od mene tražio 2.000 evra kako bi dozvolio radnicima našeg preduzeća da uđu u njegovo dvorište. Ruke su nam potpuno bile vezane. Na kraju smo nekako uspeli da otpušimo cev sa ulice, ali ne znam koliko će to trajati i kada će se ponovo zapušiti. Ne znam da li to neko namerno radi, ali znam da smo iz cevi izvukli metalnu žicu, i pitam se otkud ona tamo - kazao nam je Božo Gavrilović, tehnički direktor JP "Vodovod". - Njemu je juče uručeno sudsko rešenje po kome mora da dopusti radnicima da uđu na njegovo imanje.

BEZ IZJAVE

JUČE smo pokušali da dođemo do izjave i T. S., ali, nažalost, bezuspešno. Čak smo pokušali da ga nađemo i u školi u kojoj radi kao profesor, međutim, u nastavničkoj kancelariji niko nije odgovarao na naše pozive.