Novosađanima stižu vozila sa klimom i internetom

Lj. P.

16. 09. 2019. u 16:41

Новосађанима стижу возила са климом и интернетом

Novosađani će se udobnije voziti Foto D. Dozet

Gradski prevoznik JGSP "Novi Sad" obnavlja vozni park novim niskopodnim autobusima

GRADSKI prevoznik JGSP "Novi Sad", nastavlja da obnavlja i podmlađuje vozni park, a već početkom naredne godine, putnici bi mogli da se voze u novim autobusima. Reč je o kupovini 30 solo "Mercedesovih" vozila, čija je vrednost nešto više od 682 miliona dinara, a rok isporuke je 180 dana od dana zaključivanja ugovora, odnosno šest meseci.

Iako je prvobitan plan bio da istom javnom nabavkom kupi 50 niskopodnih, solo i zglobnih autobusa na prirodni gas, kako se navodi na sajtu gradskog prevoznika, tender je samo delimično uspeo, jer su ponude za 20 zglobnih autobusa bile prihvatljive, i ova nabavka će morati da se ponovi.

Svih 30 solo autobusa, ali i 20 zglobnih koji se budu nabavljali biće identični. Gradski prevoznik zahteva da vozila imaju sistem za klimatizaciju, odnosno grejanje i hlađenje, ali bez stepenika na celoj površini autobusa namenjenoj za ulaz, izlaz, prolaz i stajanje putnika.


PROČITAJTE JOŠ - Novi Sad uvodi elektronsku naplatu karata u autobusima


Osim toga, nova vozila bi trebalo da imaju ugrađen WiFi ruter da se na internet može povezati najmanje 30 korisnika istovremeno, a u vozilima mora biti vidno označeno da poseduju internet. Uz to, svaki od ovih vozila imaće video-nadzor. Kapacitet solo autobusa je minimum 30 mesta za sedenje, a neophodno je da poseduju troja dvokrilna vrata.

- Ovim nabavkama ćemo postići da više od polovine autobusa gradskog prevoznika budu nova, čime bi se smanjila starost voznog parka - kazali su u JGSP "Novi Sad". - Samim tim, putnici će dobiti kvalitetan prevoz kakav zaslužuju, klimatizovan i udoban, a preduzeće će ostvariti zacrtani cilj svog poslovanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

NoviSad

17.09.2019. 01:25

Treba da uvedete nove linije - a ne da se vozimo preko celog grada da bi prešli par kilometara - brže peške nego autobusom...