Putari po meri ljudi iz Grdelice

I. MITIĆ

02. 09. 2019. u 06:15

Путари по мери људи из Грделице

Foto OU u Grdelici

Tokom izgradnje južnog kraka Koridora 10, država obnovila oko 50 kilometara lokalnih saobraćajnica

ULAZ u Grdelicu iz pravca auto-puta je dobio potpuno novi izgled zahvaljujući rekonstrukciji ove saobraćajnice - od kružnog toka kod Oraovice do centra mesta. Obnovljena deonica je decenijama predstavljala opasnost i rizik za učesnike u saobraćaju, a dodatno je propala tokom izgradnje Koridora 10, jer su je koristili teški kamioni i druge građevinske mašine.

Kao što je i obećano, put je saniran o trošku države, a uređenje 570 metara duge saobraćajnice je koštalo 34 miliona dinara.

- Ovo je samo jedan od niza primera kojim su "Koridori Srbije" pokazali da su društveno odgovorno preduzeće, koje vodi računa o potrebama stanovništva na području izgradnje auto-puta. Na južnom kraku Koridora 10 dosad je asfaltirano, uređeno i sanirano gotovo 50 kilometara alternativnih i lokalnih puteva, a posao u Grdelici je završen u planiranom roku, pa ćemo uskoro okončati i postavljanje kompletne vertikalne i horizontalne signalizacije - naglašava šef projekta "Jug" u "Koridorima Srbije" Leonid Vuković.

Meštani, naravno, ne kriju zadovoljstvo zbog toga što prilaz Grdelici konačno izgleda "onako kako dolikuje", te u prvi plan ističu veću bezbednost pešaka i biciklista.


PROČITAJTE JOŠ - Rekonstrukcija puta Markovac-Svilajnac, veza sa Koridorom 10


Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je zahvalio javnim preduzećima "Koridori Srbije" i "Putevi Srbije" na odličnoj saradnji, koja se odnosi na obnovu velikog broja saobraćajnica na ovom području. U takozvanu rehabilitaciju više ulica, delova lokalnih puteva i raskrnica dosad je uloženo 107 miliona dinara, a prvi čovek lokalne samouprave u gradu na Veternici je najavio i dalja ulaganja u putnu infrastrukturu.


Goran CvetanovićPROČITAJTE JOŠ - Gotovo milijardu evra u 5.000 kilometara regionalnih puteva, najavljena gradnja auto-puta "Vožd Karađorđe"(FOTO+VIDEO)
Leonid Vuković


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Анти Антифа

02.09.2019. 07:05

Ваљда је одржавање путева нешто нормално