U blizini Loznice muškarca ujela šarka

V.Mitrić

subota, 18. 05. 2019. u 11:40

 У близини Лознице мушкарца ујела шарка
Nesretni čovek jedva je uspeo da je otrgne sa sebe, pošto ga je ujelaa za ruku, odmah iza šake, gde su ostali vidljivi tragovi zuba
Loznica - Zmija šarka ujela je prekjuče oko 14 časova, Milana Maksimovića iz sela Stupnice, kod Loznice, dok je kosio travu kod komšije.

Nesretni čovek jedva je uspeo da je otrgne sa sebe, pošto ga je ujelaa za ruku, odmah iza šake, gde su ostali vidljivi tragovi zuba.

Milan je uspeo da se presvuče, seo je na motocikl i krenuo u Opštu bolnicu u Loznicu.

- Slučajno sam ga sreo na putu, stao je i ispričao šta se dogodilo, pa sam inistirao da ostavi motocikl i krene, sa mnom, kolima u bolnicu – priča Maksimovićev prijatelj iz tog sela, Radoje Rade Andrić, poznati privrednik u zemlji i dijaspori.

Pročitajte još: Muškarca iz Novog Sela kod Niša ujela šarka

- Već posle nekoliko kilometara, počeo je da „tone“, da gubi svest. Dozivao sam ga i šamarao po licu da se povrati, što se i dogodilo. Bogu hvala, živ je stigao u bolnicu, gde mu je ukazana pomoć i gde se i dalje nalazi.Ruka mu je potpuno otekla, ali se nadamo brzom i uspešnom oporavku.

Radoje Rade Andrić pomogao prijatelju da preživi do bolnice - Foto V. Mitrić

Profesor Branivoje Brano Đukanović iz Loznice, veliki poznavalac biljnog i životonjskog sveta u ovom ali i drugim krajevima Srbije, kaže da je „pravo čudo što se,već, pojavila „šarka“, jer se ona kasnije javlja u prirodi, pa verovatno je i Milan, znajući to bio opušteniji kada je krenuo u košenje“.

Nije se, međutim, skoro dogodilo, bar ne u Jadru, da zmije atakuju i na gornje delove tela ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije