SA prvim lepim vremenom nastavljeni su radovi na novoj deonici "ipsilon kraka" Koridora 10, obilazice oko Subotice, dugoj oko devet kilometara. Kako je planirano, radovi vredni milijardu dinara treba da budu završeni do kraja novembra.

Ova deonica, nazvana "Sektor 1", povezaće kružni tok na Somborskom, sa putem za selo Tavankut. Oko 40 radnih mašina i 50 radnika kompanije "Vojput" vredno rade na izgradnji saobraćajnice koju Subotičani čekaju već tri decenije.

- U toku su zemljani radovi kod Tavankutskog puta. Radimo visoke nasipe za potrebe natputnjaka i nadvožnjaka za potrebe Somborske pruge - kažu na gradilištu.


PROČITAJTE JOŠ - Obilaznica cela za tri leta 

Radovi na izgradnji "ipsilon kraka" stajali su do 2016. godine, od kada je u izgrađena i puštena u saobraćaj polovina od ukupno 22 kilometra.

- Ove godine u republičkom budžetu za izgradnju "ipsilon kraka" izdvojeno je milijardu i 400 miliona dinara. Zahvaljujući tome, ove godine će u potpunosti završeni radovi od kružnog toka na Somborskom putu do graničnog prelaza Kelebija - najavio je Imre Kern, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Uskoro će biti raspisan i novi tender kojim će biti izabran izvođač radova na izgradnji takozvanog Sektora nula, odnosno preostalih 3,8 kilometara "ipsilon kraka" do graničnog prelaza Kelebija, gde će biti izgrađen i kružni tok.


I SAN I JAVA

ZAVRŠETKOM "ipsilon kraka", auto-put E 75 biće povezan sa graničnim prelazom Kelebija, a, takođe, ostvariće se dugogodišnji san Subotičana da teretni saobraćaj bude izmešten iz centra grada.