Prolom voda se probila i japansko tržište

D. Z.

15. 03. 2019. u 17:41

Posle brojnih svetskih zemalja "Prolom voda" plasirana i na tržištu Japana

Пролом вода се пробила и јапанско тржиште

Foto: Promo

Posle tridesetogodišnjeg plasmana čuvene "Prolom vode" u svim bivšim jugoslovenskim Republikama, odnosno na tržištima Amerike, Astralije i Rusije gde se plasira kao lekovita voda, nedavno je drugi kontejner ove vode od 12.000 litara prosleđen japanskom tržištu.

Naime, po rečima Radovana Raičevića, generalnog direktora kuršumilijskog preduzeća "Planinka" u sastavu kojeg pored Prolom i Lukovske banje posluje i Fabrika za punjenje "Prolom vode", ona se na tržištu izvozi kao voda sa lekovitim svojstvima jer, kako naglašava, malo koja voda kao "Prolom" poseduje visoku "ph" vrednost, a nisku mineralizaciju.

- Poslednje dve godine u osavremenjavanje Fabrike za punjenje "Prolom vode" uložili smo gotovo pet miliona evra i nabavili novu liniju za pakovanje vode kapaciteta 13.500 litara koja funkcioiše uz dosadašnju od 8.000 litara kako bi uvek bili sprmeni za nove isporuke vode - ističe direktor Raičević i dodaje da je opremljen novi magacin od 2.000 kvadrata sa savremenim regulatornim skladištem.

Pročitajte još - ''Prolom voda'' lekovita i u Rusiji

Sigurnost da će "Prolom voda" uvek biti dovoljno za tržište "Planinka" je uvela najsavremeniji uređaj za praćenje izorišta koji retko ko poseduje u Srbiji pošto kako naglašavaju "Prolom voda" ima četiri bušotine koje su istog kvaliteta jer se prati temepratura i ostali parametri vode.

Inače, "Prolom voda" je poznata u lečenju bolesti bubrega, organa za varenje i kožnih bolesti a analize koje izvode u ovom preduzeću poklapaju se, kako ističu, s aanalizama koje takođe sprovode kupci u inostranstvu.


D.Z.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije