Klizalište u Jagodini: Sto dinara klizanje i klizaljke

Tanjug

subota, 01. 12. 2018. u 12:28

 Клизалиште у Јагодини: Сто динара клизање и клизаљке

Foto Tanjug

Na Gradskom trgu, na Skveru omladine, sinoć je u Jagodini, 15. put zaredeom, otvoreno gradsko klizalište, a klizanje sa iznamljivanjem klizaljki "košta" svega sto dinara, a za školsku decu je besplatno
Na Gradskom trgu, na Skveru omladine, sinoć je u Jagodini, 15. put zaredeom, otvoreno gradsko klizalište, a klizanje sa iznamljivanjem klizaljki "košta" svega sto dinara, a za školsku decu je besplatno.

Klizalište je, uz brojne klizače iz Jagodine i okolnih mesta, uglavnom, mladih, studenata i školske dece, otvorio sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza, u čijem je sastavu klizalište, Zoran Gligorijević.

Uz podsećanje da je ovo 15. godina od kako radi klizalište u Jagodini, Gligorijević je istakao da je i ove sezone, prema odluci Skupštine grada, klizanje besplatno za učenike osnovnih i srednjih škola i predškolske ustanove, uključujući i iznajmljivanje klizaljki.

Za učenike je rezervisano vreme do podne, dok ostali građani mogu koristiti klizalište sa iznajmljivanjem klizaljki uz simboličnu cenu od 100 dinara.

To je cena koja je ustanovljena pre 15 godina i nije se menjala, dodao je Gligorijević.

Za ovako povoljne uslove, grad, koji mnogo pomaže i izdvaja novaca za sport, odlučiose kako bi što više maladih naučilo klizati i baviti se sportom uopšte, dodao je Gligorijević.

Klizalište će biti otvoreno do marta naredne godine, a radiće svaki dan od 9.00 do 22.00, a za novogodišnje i božićne praznike bez vremenskog ograničenja.

Klizalište se nalazi u centru grada, a dosadasnjih godine, ponekad je na njemu klizalo dnevno i preko 1.000 građana iz Jagodine i susednih opština Pomoravskog okruga, dodao je Gligorijević.

On je istakao da će pred kraj sezone, kao i prošlih godina, biti organizovano takmičenje u klizanju učenika osnovnih i srednjih škola a najbolji će biti nagrađeni od Skupštine grada.

Na klizalištu će svaki dan biti upriličen i raznovrstan zabavni program.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije