Skupština grada Šapca: Žučna svađa zbog presude gradonačelniku

A. DELIĆ

07. 06. 2018. u 08:15

Скупштина града Шапца: Жучна свађа због пресуде градоначелнику

Aleksandar Pajić (levo) Foto A. Delić

Oslobađajuća presuda gradonačelniku obeležila i sednicu šabačke skupštine. Kome su svi drugi krivi, a ko "ciljano proizvodi štetu"?

ŽUČNA rasprava povodom oslobađajuće presude gradonačelniku Nebojši Zelenoviću (ZZS), koja je poslednjih sedmica dodatno usijala ionako uzavrelu lokalnu političku scenu i u sredu je obeležila sednicu Skupštine grada u Šapcu.

Pročitajte još:Šabac: Prozivke sa obe strane

Verbalnu "kavgu" zapodenuo je šef odborničke grupe SNS dr Aleksandar Pajić, upozorivši prisutne da paze kakva ovlašćenja daju prvom čoveku grada, jer bi Zelenović - kako je procenio - ponovo mogao da odgovornost prebaci "na kurira Jovicu, Micu kafe-kuvaricu i Đoku vozača"!

- Obratite pažnju na to kada budete dizali ruke i izglasavali završni račun za 2017. Jer, ukoliko bi zbog neusaglašenosti u budžetu opet bio optužen trenutni gradonačelnik, moglo bi da se desi ono što se već dogodilo, a to je da budu krivi svi drugi osim Zelenovića - istakao je dr Pajić jasno aludirajući na gradonačelnikovu odbranu koja je pred licem pravde insistirala na tome da su, zapravo, pogrešili gradski činovnici.

Pročitajte još: Zelenović odgovorio Birmančeviću: Bolnica i trafo preči od hapšenja

Nebojša Zelenović je odgovorio tvrdnjom da naprednjaci ne poštuju elementarne evropske vrednosti, te da "svesnom, smišljenom i organizovanom kampanjom" šire strah među ljudima kojima je povereno da vode važne institucije. Kako je istakao, ovo se ne dešava samo u Šapcu, već širom Srbije, što nanosi nesagledive posledice čitavom društvu.

- Namerno i ciljano proizvodite štetu, tako što svojim izjavama utičete na Državnu revizorsku instituciju, te na sudije i sudove. Vi ste beskrupulozni i svaku instituciju u korenu uništavate. Ali, to na prvom mestu čini predsednik vaše stranke koji je i predsednik ove države - procenio je prvi čovek Šapca.

Navodeći i to da je on jedini od 170 gradonačelnika i predsednika opština u Srbiji protiv kojeg je podneta krivična prijava, Nebojša Zelenović je precizirao da je njegova stranka "Zajedno za Srbiju" sa jasnom namerom podržala predlog Paraćina da Savet Evrope ispita stanje lokalne demokratije u našoj zemlji.

Na ovo mu je, ekspresno, stiglo pitanje naprednjaka dr Slobodana Popovića: "A, hoće li i za Kaću i Milisava utvrđivati činjenice?"

U Šapcu, naime, svi dobro znaju da je ovo jasna aluzija na "preletače" iz Srpske napredne stranke kojih su - utisak je - prepune odborničke klupe koalicije okupljene oko ZZS.

ŽUČNO I OKO APOTEKE

RUŽNE reči su se čule i tokom rasprave o prostoru koji je decenijama, sve do gašenja, koristila gradska apotekarska ustanova, a proletos su se tu uselile lokalna TO i uprava predškolske ustanove. Milica Ranković (SNS) je podsetila na svog dedu Iliju Rankovića - čuvenog apotekara streljanog 1944, po dolasku partizana - i upitala da li je zdanje Prve narodne apoteke iz 1928, ipak, trebalo sačuvati?

- Ako imate zrnce kulture dozvolićete da objasnim... Idite na ulicu odakle ste i došli. Ovo nije pijaca - grubo se obratio Rankovićevoj većnik Božidar Katić, na šta su oštro reagovali ostali naprednjaci, pa je neko sa "tanjim" živcima Katića nazvao džukelom!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Sapcanin

07.06.2018. 15:54

Sabac je mali grad i svi se dobro znaju. I od kako se podelise u stranke pocese deljenja a od kako je nova vlast u Srbiji, pocese da se svadjaju i daj Boze i da razgovaraju izmedju sebe iako su komsije i kolege.LJUDI, NE SIRITE MRZNJU, BUDITE LJUDI IAKO STE SRBI....Sabac je predgradje Beograda, budite svesni da predstavljate jedan od najnaprednijih regiona Srbije!