Bez dogovora sa vozačima JGSP Novi Sad

Lj. P.

21. 03. 2018. u 15:17

Без договора са возачима ЈГСП Нови Сад

foto D.Dozet

Gradski prevoz u Novom Sadu obustavljen na jedan sat. Zahtevi su povećanje plata i smena rukovodstva

DEO zaposlenih u JGSP "Novi Sad" u sredu su održali jednočasovni štrajk upozorenja, i vozači nisu prevozili putnike od 13 do 14 časova. Na svim vozilima su stajala obaveštenja o obustavi rada, a Novosađani i žitelji prigradskih naselja su na taj način bili obavešteni da 60 minuta neće biti polazaka i prevoza.

Zaposleni okupljeni u sindikalnoj organizaciji "Nezavisnost" ističu dva osnovna zahteva, a to su povećanje zarada i reorganizacija u preduzeću.

Pročitajte još:Novi Sad: Preti potpuno zaustavljanje gradskih autobusa

- Obustava je trajala jedan sat vremena i sve je završeno bez ijednog incidenta - kaže Obrad Tepić, predsednik Sindikata "Nezavisnost" u gradskom prevozniku, napominjući da su putnici imali razumevanja. - Nastavićemo da insistiramo na našim zahtevima, a sledeće poteze saopštićemo narednih dana.

Povodom jednočasovne obustave rada, u JGSP "Novi Sad" kažu da su predstavnici sindikata došli na sastanak, ali da nisu bili spremni na bilo kakav kompromis.

- Prvi zahtev - povećanje plata - nismo u mogućnosti da ispunimo, s obzirom na to da je na snazi zakon kojim su zarade ograničene i umanjene - navode u JGSP "Novi Sad".

Kada je reč o drugom zahtevu, koji se tiče reorganizacije, u gradskom prevozniku ističu da to nema nikakve veze sa sindikalnim delovanjem.


Pročitajte još:JGSP "Novi Sad" u vozni park ulaže 120 miliona dinara

BEZ ZAMENA

DA ne bi došlo do sukoba među vozačima, rukovodstvo je odlučilo da ne šalju zamene u vreme najavljene obustave. Pojačali su rad dispečera i otpravnika, kako bi se posle 14 časova prevoz odvijao po redu vožnje.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Ap0qalypto

21.03.2018. 20:57

Dajte im bonuse, provucite to kako znate i umete. Sebi sigurno isplaćujete bonuse na plate.

Ja

22.03.2018. 12:28

Jos jedno u nizu unistavanja dobrih preduzeca da bi ga neko preuzeo za "tepsiju ribe", tj. da bi bilo "privatizovano". Ne zna se broj stranackih kadrova koji je zaposlen poslednjih par godina, koji niti ima radno mesto niti sta radi. Rspisuju konkurse da primaju vozace, a ustvari zaposlavaju administraciju, od koje polovina nista ionako ne radi. Nedajte, pre svega vozaci, ono sto vam hrani decu!!! Puna podrska vasih sugradjana..

gana

23.03.2018. 14:03

Nisu samo ova dva zahteva uzrok štrajka, važnije od svega je što ova tendencija propadanja voznog parka ne odgovara nikome, autobusi su pokvareni, stari, dotrajali... Kupuju se nepotrebni serveri...računari...gluposti...Zapošljavaju se nepotrebni kadrovi....starlete bez mozga kao da smo PINK televizija... strašno!!! Ne rade ništa šetaju krugom, ispijaju kafe, ako uopšte dođu... Ima tu i savetnika direktora kog nikad niko nije video....Svega bogato, e sad je dosta!!!