ZGRADA NOVOSADSKE HITNE POMOĆI ZAVRŠENA PRE ROKA: Stižu oprema i nameštaj

Z. GRUMIĆ

sreda, 28. 02. 2018. u 14:41

ЗГРАДА НОВОСАДСКЕ ХИТНЕ ПОМОЋИ ЗАВРШЕНА ПРЕ РОКА: Стижу опрема и намештај

Foto D. Dozet

Zgrada Hitne pomoći završena pre roka. Otvaranje se očekuje sredinom marta

NOVA zgrada Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Novom Sadu je završena za manje od godinu dana od postavljanja temeljca i biće, kako se očekuje, svečano otvorena do sredine marta. U prostorije trospratnice na Telepu, površine 5.300 kvadratnih metara, počelo je unošenje nameštaja i opreme.

- Ovo je jedna od najsavremenijih zgrada te vrste u regionu, koja ispunjava medicinske, energetske i ostale evropske standarde. Zadovoljni smo jer su radovi završeni pre roka i sve je spremno da ovu lepu i funkcionalnu zgradu predamo na upotrebu - ističe za "Novosti" prof. dr Zoltan Horvat, član Gradskog veća zadužen za zdravstvo.

Istovremeno kada su radnici "NS Graditelja" zidali zgradu tekla je i procedura nabavke medicinske i druge opreme, tako da je sada praktično sve spremno da novi objekat u punom kapacitetu počne da radi.


PROČITAJTE I: "Pčelica" na novoj adresi

Horvat napominje da su novi aparati i ostala oprema trenutno u prostorijama ZHMP na staroj adresi u Vršačkoj ulici, gde će kad proradi nova zgrada biti dislociran deo službi Doma zdravlja na Limanu, čija obnova počinje ove godine. Za taj posao je iz republičkog budžeta obezbeđeno više od 400 miliona dinara.

Funkcionalni nameštaj

Nova zgrada Hitne pomoći imaće u svom sastavu apoteku koja će građanima biti na raspolaganju 24 sata dnevno, kao i Edukativni centar za stalnu obuku zaposlenih u različitim oblastima, od medicinskih do kurseva za vozače, kao i za vežbe studenata medicine i stomatologije.


VREDNOST RADOVA

UKUPNA vrednost investicije u novu zgradu ZHMP, koja se nalazi na Bulevaru patrijarha Pavla, iznosi 408 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije