Rajković: Hoću da ostanem u Čelsiju!

V. T.

08. 08. 2011. u 20:35

Mladi defanzivac „orlova“ će po povratku iz Moskve u London potpisati novi ugovor sa „plavcima“, a potom sledi rešavanje problema oko dobijanja radne dozvole

ŽELJA zvana Čelsi. Pet godina je Slobodan Rajković po ugovoru fudbaler engleskog kluba, a još nije zaigrao pravu, takmičarsku utakmicu za “plavce”.

Dosadašnji treneri smatrali su da je prejaka konkurencija za njega, ali novi strateg Andre Viljaš-Boaš oduševljen je onim što je naš reprezentativac pokazao na pripremama.

Klub iz Londona planira da pokrene proces dobijanja radne dozvole da bi Rajković ostao na “Stamford bridžu”, i to je defanzivcu “orlova” trenutno najveća preokupacija.

- U prvom planu je dobijanje radne dozvole, i to je odlučujuće u vezi sa svim mojim daljim koracima. Procedura još nije pokrenuta, jer je potrebno da prvo potpišem novi ugovor, a o detaljima ćemo razgovarati kada se vratim iz Moskve - otkriva Slobodan Rajković. - Iako su na mojem mestu četvorica vrhunskih defanzivaca, pa bih morao da se borim čak i za mesto na klupi, mnogo bih voleo da ostanem u Čelsiju, jer nije mala stvar u mojim godinama biti član takve ekipe. Moja trenutno najveća želja je da budem i dalje u Londonu.

Veruje Rajković da mu je i samo treniranje sa jednom od najboljih ekipa sveta, na pripremama u Aziji, donelo mnogo, da je napredovao u takvom okruženju.

- Posebnu zahvalnost dugujem treneru, koji je prvi koji mi je dao šansu da se pokažem otkako sam postao član Čelsija. Imam ogromnu želju da dokažem da nije pogrešio. Svi saigrači su me sjajno prihvatili, bilo je uživanje igrati i trenirati sa njima svih ovih dana.

Čelsi iz još jednog razloga nije pokrenuo proceduru za dobijanje radne dozvole:

- Ako jednom budu odbijeni, onda narednih godinu dana nemaju pravo da ponovo traže dozvolu. Zato se razmišlja i bira najbolji trenutak, da li je to sad ili možda za šest meseci, jer niko ne želi da izgubimo tek tako godinu dana.

NOVA POZAJMICA SAMO KAO “PLAN B”IAKO nerado, Rajković je primoran da razmišlja i o “planu B” za narednu sezonu.
- Druga opcija je da ponovo odem negde na pozajmicu. U razgovoru sa ljudima iz kluba zaključili smo da bi najbolje bilo da ovog puta to bude neka jaka sredina, tim koji se bori za titulu, igra na evropskoj sceni. Uz sve poštovanje, Vitese prošle sezone nije bio baš najbolje rešenje za mene - kaže Slobodan Rajković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Zoran

08.08.2011. 22:42

Speling!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Gramatika!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Poznavanje Srbskog jezika!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! su osnovni uslovi novinarstva.Pozdrav svima." a potom sreli rešavanje problema oko dobijanja radne dozvole"

Kako se pise

09.08.2011. 08:40

@Zoran - ''Poznavanje Srbskog jezika'' ili je srpskog

leon

09.08.2011. 08:05

e moj dečko klupa ni od koga nije igrača napravila,idi tamo gde ćeš igrati!! Već ti je 22 godine misli na to...