Ivković selektor

V. PRERADOVIĆ

20. 12. 2007. u 18:26

Radna grupa KS Srbije postigla konačan dogovor sa iskusnim stručnjakom Dušanom Ivkovićem. Promocija novog kormilara bi mogla da se poklopi sa Skupštinom KSS 27. decembra

KOŠARKAŠKA Srbija nije dobila selektora na sastanku radne grupe u četvrtak, ali je samo pitanje dana kada će Dušan Ivković prihvatiti ponudu.
- Prihvatio sam ponudu da preuzmem odgovornost za srpsku košarku - bio je kratak komentar Ivkovića.
Kako se saznaje, razgovor s najodgovornijim ljudima saveza ubedio je Dudu da se ponovo prihvati kormila svih srpskih muških selekcija, naročito najbolje, koja će sledećeg leta osetiti zaboravljeni ukus kvalifikacija za veliko takmičenje, u ovom slučaju EP u Poljskoj 2009. Trenutak promocije Ivkovićevog povratka na selektorsku klupu mogao bi da se poklopi s datumom Skupštine KSS, zakazane za 27. decembar, koja bi trebalo da verifikuje predloge promena u strukturi upravnog odbora i stručnog saveta.
Kao jednoglasno izabrani kandidat svih zvaničnih košarkaških foruma, doduše u nezvaničnoj proceduri, Ivković figurira kao poslednja linije odbrane od konstatacije da naša velika svetska trenerska imena beže od uloge selektora kao đavo od krsta. Za razliku od preuzimanja reprezentacije nekadašnje Jugoslavije, koja je i njegovom zaslugom stasala u tim snova, ovog puta pred sobom ima bazu sastavljenu od zlatnih igrača iz mlađih kategorija, košarkaše u sporednim ulogama rasute po Evropi i hirovite NBA momke, na koje ne možete uvek da se oslonite.
Ipak, bitna razlika u odnosu na Ivkovićevo prethodno selektorsko doba je činjenica da bi sada svi bili zadovoljni plasmanom na EP...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

SLOBODAN ZUJOVIC

21.12.2007. 01:13

DUDO , SVE NAJBOLJE U TVOM NOVOM POSLU , ZNAM DA CES OPET POSTICI VELIKI USPEH SA SRPSKOM KOSARKOM