Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић, после победе против Грчке (9:3) и директног пласмана у четврфинале Светског првенства у Јужној Кореји, рекао је да тим одиграо добру партију, али да та победа за њега ништа не значи.

- Озбиљна представа Србије са играчем мање. То је вазан сегмент када се игра против екипе каква је Грчка јер може да дође у проблем са искључењима. Допринело је ово победи. Ова победа ништа не значи, не смемо да полетимо. Још ниста нисмо урадили - рекао је Савић за сајт Ватеполо савеза Србије.

Ватерполиста Сава Ранђеловић рекао је да је очекивао тежи меч против Грка.

- Све смо урадили у одбрани сто смо зелели, нису дали гол пуне две цетвртине. Тек сада следи праве утакмице. Има времена да се што боље припремимо за ривала, а мислим да ће то бити Шпанија - рекао је Ранђеловић.

Голман Димитрије Ристичевић био је неприкосновен на голу и меч је завршио са 16 одбрана.

- Наш адут је увек одбрана. Данас је била одлична, са играчем мање смо се добро бранили. Оставили смо их на три гола, а то репрезентацији каква је Грчка није ни мало лако да се уради. Сада имамо времена да предахнемо, али и да се припремимо за наредни меч. Верује да ће то да буде Шпанија а нама је најважније да задржимо овакав ритам и да будемо још бољи. И верујем да ће тако да буде - рекао је Ристичевић.

Ватерполо тим Србије, чије је званично осигурање УНИQА, у четвртфиналу, 23. јула, играће против победника меча осмине финала између Шпаније и Јапана.