ОД ИЗВЕШТАЧА "НОВОСТИ": БЕЛЕК

МНОГО је прича последњих дана везаних за прелазни рок у Хумској, али мало дешавања. Тренер Партизана Саво Милошевић не крије да му таква ситуација изузетно прија посебно када се присети лета када је екипа била у формирању.

- Ово је рај, благослов. У поређењу са оним од летос, када су нам се планови мењали на свака три дана. Били смо на то присиљени. Сада имамо план на дужи период, за комплетне припреме. Презадовољан сам условима које имамо. Иначе не волим и мислим да је овде превише лускузно, јер смо дошли пре свега да радимо.

У односу на првобитни списак из групе је "испао" Доминик Динга, који се једноставно није појавио у "Земунелу" пред пут, а Милошевић нема право објашњење шта се дешава са младим штопером.

ЧЕКАЋЕМО РАЈКОВИЋА МИЛОШЕВИЋ најављује да би статус Слободана Рајковића требало да се реши у наредних неколико дана, али и да неће бити проблем ако не буде тако. - Асана сам чекао два месеца, Натха два и по, Марковића три месеца. Сваки играч има право да одлучује о својој судбини. Ми нисмо клуб који има милионе на бацање. Морамо мало да се повинујемо и да их убедимо да дођу овде. Провео је два месеца са нама, његов квалитет људски и играчки апсолутно задовољава наше критеријуме.

- То бих и ја волео да знам. У овом тренутку немам праву инфорамцију. Жао ми је што овако причам, сваки играч ми је битан. Не бих својим речима да нашкодим њему.

Одласци нису у првом плану, али се константно провлаче кроз медије, па тако последње информације указују на то да Партизан неће продати Умара Садика ни за 10 милиона евра.

- Бавимо се тим стварима, али то су слатке муке. Не верујемо да ту може да буде проблема. Он има огроман простор за напредак. Дошао је са жељом и вољом, ентузијазмом и из разговора са њим сам схватио да има још већу вољу него што је то био случај у Словенији. Имали смо и ситуацију са Страхињом Павловићем, која је трајала пет месеци, па смо успели да је решимо. Није лако, али до сада смо успевали да те ствари успешно решимо.

Продаја која је деловала најреалније почетком зиме више није тако извесна, напротив.

- Не тражимо десног бека, Немања Милетић остаје 99 одсто. Имамо два решења на тој позицији и нема потребе за трећим играчем.

И Милошевић, као и челници клуба, верује да би највеће појачање требало да стигне из сопствених редова.

- Лазар Марковић никада није имао проблем вољног момента, чак се и повредио јер је имао жељу већу од могућности у том моменту. Имао је посебан програм. Биће у специјалном режиму рада, јер не желимо више проблема са њим. И контрола и магнетна резонанца ће бити рађени на сваких 10 дана током припрема да би се контролисала повреда. Желимо да га заштитимо максимално - закључио је шеф струке црно-белих.

КРАКОВИЈА И РУЖОМБЕРОК НА ЦРТИ

ПОЗНАТИ су и ривали Партизана у два од три тест меча, колико ће одиграти током боравка у Турској. Црно-белима ће 22. јануара на мегдан пољска Краковија, а четири дана касније словачки Ружомберок. У плану је да други тим у термину одигравања меча са Краковијом одмери снаге са резервистима Виторула.