Mišković: Da spasemo VK Partizan, za klub bi bilo pogubno da o njegovoj sudbini odlučuje Upravni sud

S.K.

sreda, 01. 07. 2020. u 22:11

Мишковић: Да спасемо ВК Партизан, за клуб би било погубно да о његовој судбини одлучује Управни суд

Srđan Mišković Foto D. B.

Srđan Mišković je podneo ostavku na mesto predsednika Skupštine Partizana jer smatra, kao i Aleksandar Šoštar i Zoran Avramović, da klub mora da postupi po nalogu inspektora Gradskog sekretarijata za sport

NEMA mira na Banjici. Srđan Mišković je podneo ostavku na mesto predsednika Skupštine Partizana jer smatra, kao i Aleksandar Šoštar i Zoran Avramović, da klub mora da postupi po nalogu inspektora Gradskog sekretarijata za sport i MOS i vrati stanje koje je bilo pre 2. decembra. Nekadašnji vaterpolo sudija i te kako se protivi tome da o sudbini kluba odlučuje Upravni sud.

- Moja ostavka nema nikakve veze sa odlukama Šoštarovog upravnog odbora. Postoje neke stvari u rukovođenju klubom s kojima se ja ne slažem. Smatram da moramo da sprovedemo odluku inspektora Gradskog sekretarijata za sport, pošto nam je žalba odbijena u drugostepenom postupku, koji je vodilo Ministarstvo. Većina smatra da bi trebalo da idemo na Upravni sud, što je, po mom mišljenju, pogubno za klub - ističe Mišković.

Podsetimo, Mišković je 2. decembra prošle godine podržao nastavak prekinute sednice Skupštine na kojoj je i on glasao za smenu predsednika UO Aleksandra Šoštara i prvog čoveka najvišeg tela Zorana Avramovića. Potom je 26. decembra prihvatio kormilo Skupštine. U međuvremenu su Gradski sekretarijat za sport i MOS dali za pravo Šoštaru, da su odluke od 2. decembra nevažeće.

- Smatram da ako želimo dobro klubu moramo da ga deblokiramo. Meni je neshvatljivo da većina želi da idemo na Upravni sud. Onda sam prelomio da im više ne smetam i da je najbolje da se sklonim - podvukao je Mišković.

Osim Miškovića, ostavku je podneo i član Bradajićevog upravnog odbora Mladen Manojlović, koji je bio član Radne grupe koja je posle sporne Skupštine, 2. decembra, vodila klub dok nije izabrala svoje rukovodstvo.

AVRAMOVIĆ: ZAKON POŠTUJEMO

ZORAN Avramović, koji smatra da je legitimni predsednik Skupštine, veruje da će uspeti uskoro da zakaže vanrednu sednicu na kojoj će se glasati o poverenju svim organima kluba.

- Kancelarija je odbijala da Skupštinu zakaže i 2. decembra prošle godine. Dakle, to nije ništa novo. Uradićemo onako kako Gradski sekretarijat i MOS insistiraju. Šoštar i ja se mesecima borimo za to da se radi po zakonu, ali nekome, ne znam iz kojeg razloga, to ne odgovara. A klub je stao - ističe Avramović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Лазарев Град

01.07.2020. 22:53

тај управни одбор мрзи ВК Партизан и ту је да га угаси!!!

Branka

03.07.2020. 14:08

Avro, Šoštare, ne dozvolite da se najtrofejniji klub sa ovih prostora ugasi imate sportiste borite se za njih i njihov klub