NAJGORE je sedeti kod kuće i ne raditi ništa. A vaterpolisti nisu navikli na dugu pauzu. Zato "delfinima" prijaju pripreme u dvorani i teretani Zavoda za sport i omladinu na Košutnjaku. Srećni su što se zajedno, što mogu da podrže jedni druge i da se na suvom psihički pripreme i za rad u bazenu.

- Ovo je nešto s čim se vaterpolisti prvi put susreću. Oni 60, 70 dana nisu ušli u bazen i to je ozbiljan problem. Ali, prvi put će da osete koliko je bitan kontinuitet u bazenu, a u početku će misliti kao da se nisu bavili ovim sportom. S druge strane kako budemo polako ulazili u određenu fizičku formu počećemo da radimo sa loptom. Tada ćemo nastaviti onako kako smo radili svih ovih godina. Sigurno ćemo vremenom odigrati neku trening-utakmicu, a od mera zavisi da li će moći da dođe i publika - ističe Savić.

Trofejni trener ne veruje da će uspeti da ispune plan, koji je napisan za devet nedelja.

- Već smo sada pristupili ozbiljnoj improvizaciji, jer pojedini reprezentativci moraju da se jave svojim klubovima do 15. juna, tako da ćemo bez njih šestorice, sedmorice nastaviti da radimo. Zasada je najbitnije da smo zajedno - ističe selektor Dejan Savić.

Svi su fokusirani na zajedništvo, koje je oduvek snaga naše selekcije. Sve ostalo je novo i za igrače i za trenere.

- Pristupićemo nečemu što ranije nismo radili, jer nema takmičenja. Najteže je raditi kada ne postoji cilj, tako da se smanjuje i motiv. Sigurno je da ćemo napraviti da svaki trening bude drugačiji, sa dnevnom dozom ciljeva. Ako treba igraćemo tri na tri na male goliće - kaže Savić.

SVI SU POGOĐENI

- ZBOG krize izazvane pandemijom nisu samo reprezentativci ostali bez klubova, već i ostali igrači, ali i treneri. Ova situacija je poremetila svakodnevnicu i najbitnije je prilagođavanje. Svaka situacija mora da se reši, ali jednostavno ovo nam je jedna nepoznanica, tako da mora da prođe i malo vremena da bismo se stabilizovali, videli šta dalje - primećuje Savić.