RUKOMETNA reprezentacije Srbije će uskoro dobiti novog selektora, koji će predvoditi "orlove" u baražu za Svetsko prvenstvo 2021. protiv Slovenije početkom juna (5-11) ove godine. To poručuje Božidar Đurković, predsednik RSS, koji je rekao da će ime novog selektora javnosti biti obelodanjeno kroz nekoliko dana.


- U završnoj fazi pregovora smo sa novim selektorom, ali dok se sve ne završi ne želimo da iznosimo imena. Javnost će biti blagovremeno obaveštena - rekao je Đurković u telefonskom razgovoru za "Novosti".


Glavni funkcioner našeg Saveza nije želeo da bude izričit, ali je potvrdio da se pregovara i sa Dejvidom Dejvisom, španskim stručnjakom koji je u izjavi za "Novosti" rekao da je u kontaktu sa "srpskom kućom" rukometa.


Kada je u pitanju dvomeč sa Slovenijom, predsednik RSS, ističe da je svestan kvaliteta četvrte selekcije Evrope, ali i da Srbija nije bez šansi.


- Imaju veoma dobru ekipu, njihovi igrači nastupaju u vrhunskim klubovima, i vodi ih sjajan trener Ljubomir Vranješ. Međutim, iako se već po medijima povela priča da su Slovenci izraziti favoriti, ja se ne bih složio. Uveren sam da će naši momci dati sve od sebe da slave u dvomeču, ne bih da merim u procentima, ali nismo bez šanse. Naruku nam ide činjenica što se revanš igra u Srbiji. Žreb je bio skoro i razmišljali smo da budemo domaćini van Beograda, znamo da imamo hale širom zemlje koje ispunjavaju sve zahteve za odigravanje takvih utakmica - podvukao je Đurković.