NE paničimo, ali smo oprezni. To za "Novosti" ističe kapiten naše odbojkaške reprezentacije Nemanja Petrić, koji od prošle sezone nosi dres Milana. Zbog virusa korona u Italiji su otkazane utakmice do 1. marta, a i CEV je odložio prvi četvrtfinalni meč Kupa izazivača između Milana i Sarema.


- Danas nam je dozvoljeno da treniramo iza zatvorenih vrata. Zasada je prvenstvo odloženo do 1. marta, a šta će biti za koji dan, to zavisi od nadležnih. Zato nismo mogli da ugostimo Estonce, kojima će klub predložiti, pošto je revanš iduće nedelje, da odigramo obe utakmice kod njih. Pitanje je samo da li će Estonija da prihvati ljude iz Lombardije - ističe u telefonskom razgovoru za "Novosti" Petrić.


PROČITAJTE JOŠ: MOK “seče” u maju: Zbog korona virusa održavanje OI u Tokiju pod upitnikom


Lider "orlova" je u Milanu sa porodicom i deluje veoma smireno i odmereno. Tvrdi da u drugom po veličini gradu u Italiji nema panike, ali da vlada opšta zabrinutost. Sa njim u klubu je i Aleksandar Okolić.


- Imam utisak da se podigla velika prašina. U samom Milanu su možda zabeleženi jedan ili dva slučaja. Samo, svi smo oprezni. Iz preventive su zatvorene sve škole, a mi smo prvog dana imali problema gde da treniramo. Sada smo rešili taj problem, a grad funkcioniše. Zasada nije toliko strašno. Uostalom, ne znam kako bi ovoliki grad stavili u karantin - naglašava Petrić.


PROČITAJTE JOŠ: Olimpijski komitet organizovao prvo druženje sa sportistima koji su obezbedili vizu: Duh Japana zahvatio i Srbiju


Trofejni primač priznaje da je i sam preko televizije i društvenih mreža video da su rafovi u radnjama ispražnjeni...


- Narod je verovatno iz straha da ne ostane bez namirnica napravio zalihe. Ali, kada sam ja išao u market svega je bilo. Kako je i onako vreme prehlada, gripa, ne preporučuju se masovna okupljanja - kaže Petrić.


NEMA MASKI
U Milanu su najtraženije maske i dezinfekciona sredstva.
- Ne znam da li je nestašica, ali sam na više apoteka video natpis da nema zaštitnih maski. Ljudi su, verovatno, kupovali i više nego što treba. Dobili smo uputstva, pridržavamo ih se i čuvamo - umeren je Petrić.