OD IZVEŠTAČA "NOVOSTI": BUDIMPEŠTA

Olimpijski šampion boriće se sa svetskim za peto mesto na EP u Budimpešti. Vaterpolisti su u petak savladali selekciju Grčke - 12:9 (3:3, 3:2, 4:2, 2:1), tako da će tačku na Šampionat staviti u nedelju od 16 časova protiv Italijana.

Vaterpolo tim Srbije čije je zvanično osiguranje "Unika" slomio je otpor upornog rivala tek u drugom poluvremenu, a bili su oslabljeni neigranjem Duška Pijetlovića, koji je bolestan. Na krilima Dedovića i Stefana Mitrovića, Srbi su u poslednju deonicu ušli sa tri gola razlike, i zatim zadali završni udarac Grcima.

- Bitno je pre svega psihološki da smo odigrali dobru utakmicu i slavili. Na momente smo bili odlični, pa ostaje još veći žal za onom utakmicom protiv Španije. Posle tog poraza, ostatak takmičenja moramo iskoristiti na pravi način - rekao je Milan Aleksić.

Nisu utakmice u razigravanju one koje luče adrenalin u venama sportista, pa smo stoga ušli nešto sporije u duel protiv "helena" i uneli nepotrebnu neizvesnost prilikom odlaska na odmor. Međutim, čim smo zaigrali shodno renomeu koji posedujemo u svetskim vaterpolo okvirima, protivnik nije imao šanse, a za nedelju smo zakazali okršaj sa starim rivalima.

- Igramo protiv šampiona sveta i borimo se za peto mesto. Nemamo mnogo utakmica do Olimpijskih igara pa ćemo se potruditi da pružimo maksimum protiv Italije. Ne mogu se uvek osvajati medalje, možda je ovo i dobra stvar, da nas Bog malo spusti na zemlju posle svih uspeha i medalja - istakao je Dušan Mandić.

BAZEN: "Dunav Arena" u Budimpešti. Gledalaca: 1000, Sudije: Korižna (Poljska), Ortega (Španija). Igrač više: Srbija 8 (1), Grčka 13 (6). Peterci: Srbija 1(1).
SRBIJA: Gojko Pijetlović (6 odbrana), Mandić 1, Dedović 3, Ranđelović, Ćuk, Vico 2, Aleksić, Jakšić, Filipović 2, Prlainović 1, Stefan Mitrović 3, Branislav Mitrović (4 odbrane).
GRČKA: Zervedas (7 odbrana), Genidunias 1, Skumpakis, Kapotis, Fontulis 1, Papanastiau 1, Dervisis, Argiropulos 1, Murikis, Kolomvos 2, Gunas, Vlaholopulos 3, Galanidis.