Vaterpolista Srbije Milan Aleksić rekao je danas da je cilj ekipe podizanje forme i dodao da sve ide po planu na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

- Predivno je igrati u Areni. Ne mislim mnogo o Holandiji. Više se okrećemo nama i podizanju forme. Za sada ide sve po planu. Moramo da narednih dana radimo tako da četvrtfinale dočekamo spremni. Španci ili Mađari? Nije to sada važno. Ima vremena - rekao je Aleksić, preneo je Vaterpolo savez.

Vaterpolisti Srbije igraju u subotu od 20.30 protiv Holandije, utakmicu trećeg kola Grupe B na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

Reprezentativac Nikola Jakšić danas proslavlja 23. rođendan. On je rekao da je utakmica sa Holandijom fizički zahtevna.

- Ne mislim mnogo o Holandiji koliko mislim o nama. Imaju odličnog centra Vinkelhorsta, moramo da obratimo pažnju na njega. Sve drugo je po planu. Za četvrtfinale ne znam koga bih voleo za protivnika. Prvo mislim Mađarska, a zatim da je bolje Španija, jer bih želeo finale sa domaćinima u Dunav Areni - rekao je Jakšić naglašavajući da je utakmica sa Holandijom fizički zahtevna.


Reprezentativac Sava Ranđelović očekuje bolju odbranu.

- Napad je za sada bolji deo tima, ali i odbrana se diže. Još nismo imali igrača sa tri lične, to nešto govori. Holanđani imaju centra Vinkelhorsta i on je vrednost. Videli smo ih nedavno u Hagu. Fizički će biti teško ali je to uz stresni meč sa Rusima prava stvar. Ne razmišljam o četvrtfinalu, ako hoćeš na vrh znate već... - naveo je Ranđelović.

Srbija ima obe pobede u Grupi B, a Holandija pobedu i poraz.