Antidoping agencija odustala od slučaja protiv američkog sprintera zbog tehničkih razloga

Beta

03. 09. 2019. u 01:38

Антидопинг агенција одустала од случаја против америчког спринтера због техничких разлога

Doping ilustracija Foto: EPA

Kolman (23) je optužen da je u tri navrata propustio testiranja na doping i suočavao se sa automatskom jednogodišnjom suspenzijom, pošto je za 12 meseci propustio da obavesti inspektore o boravištu
Antidoping agencija SAD (USADA) odustala je danas od slučaja protiv sprintera Kristijana Kolmana zbog tehničkih razloga.

Kolman (23) je optužen da je u tri navrata propustio testiranja na doping i suočavao se sa automatskom jednogodišnjom suspenzijom, pošto je za 12 meseci propustio da obavesti inspektore o boravištu.

Prema pravilima, sportisti moraju da obaveste nadležne gde će svakoga dana biti jedan sat, kao i o detaljima o boravku i treninzima.

Kolman je aktuelni šampion SAD i favorit na 100 metara, disciplini u kojoj je najbrži u prethodne tri godine.

Svetska antidoping agencija (WADA) je zabeležila da se prvi prekršaj dogodio 1. aprila 2018. godine, umesto tačnog datuma, 6. juna 2018. godine. Prekršaj je napravio još 16. januara i 26. aprila ove godine.

USADA je saopštila da odustaje od slučaja pošto se nisu dogodila tri prekršaja u 12 meseci. "Dosledna primena globalnih antidoping pravila je od suštinske važnosti u svakom slučaju", navodi se u saopštenju.

USADA je prošle i ove godine tesitrala Kolmana u 20 posebnih slučajeva.

Kolman je naveo u saopštenju da navodi o kršenju pravila nisu bili istiniti i da je očekivao da će biti oslobođen optužbi.

On će moći da učestvuje na Svetskom prvenstvu, koje počinje u Kataru 28. septembra, ali i na Olimpijskim igrama naredne godine u Tokiju.

Na takmičenju Dijamantske lige u Kaliforniji, Kolman je istrčao 9,81 sekundu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

буки

03.09.2019. 10:07

Немају техничке услове?!? Хајде да организујемо неку хуманитарну акцију за прикупљање средстава Антидопинг агенцији, како би набавили неопходну технику. СИРОЧИЋИ!

stef.

09.12.2019. 20:06

Cuj te ovo Americkom Sprinteru odustali zbog tehnickih razloga, pokvario se Aparat , haha svasta