Savić: Želimo navijačima da prikažemo sve lepote naše igre

S. K. - P. P.

15. 04. 2014. u 06:11

Sve osim naše pobede bilo bi iznenađenje, a divno je to što smo ponovo svi na okupu, kaže kapiten Živko Gocić pred duel sa Rusima u Kragujevcu

ZA dušu navijača. Vaterpolisti su krajem 2011. otvorili olimpijski bazen "Park", a današnja (19.00) utakmica sa Rusijom biće prva zvanična u Kragujevcu. "Delfinima" je rezultat u drugom planu, jer su kao pobednici grupe A ranije osigurali plasman na finalni turnir Svetske lige od 16. do 21. juna u Dubaiju.


- Najvažnije nam je da smo se konačno svi zajedno. Bitna nam je i promocija vaterpola, jer želimo navijačima da prikažemo sve lepote naše igre - ističe selektor Dejan Savić.


Evropski prvaci su od ponedeljka u Kragujevcu. Kormilar Srbije jedino nije mogao da računa na golmane Pijetlovića, Mitrovića i Živojinovića, pa će šansu pružiti Rističeviću i Vitoroviću. Zbog privatnih obaveza, u poslednjem trenutku otkazao je Aleksić, koga će zameniti mladi Jakšić.


- Nećemo potceniti Ruse, igraćemo maksimalno odgovorno, verovatno ćemo probati neke taktičke varijante. Sve osim naše pobede bilo bi iznenađenje, a divno je to što smo ponovo svi na okupu - naglašava kapiten Živko Gocić.


Pune tribine (ulaznice su 100 dinara, prihod će biti uplaćen za lečenje mladog Aleksandra Prijovića) sigurno će motivisati naše asove.


- Trudićemo se da navijače zadovoljimo kvalitetnom igrom - podvukao je Dušan Marković.


Da Ruse neće da potcene podvlači i Slobodan Nikić:


- Igraćemo ozbiljno, jer svaku priliku kada smo svi na okupu moramo maksimalno da iskoristimo.


Duško Pijetlović od prošlog leta igra u Sintezu iz Kazanja, koji ima dosta igrača u ruskoj reprezentaciji:


- To su moji drugari i postoji neki rivalitet među nama. Oni su tek počeli da formiraju novu reprezentaciju. Imaju potencijal, ali mi smo mnogo kvalitetniji.


Dilema ne postoji ni za Miloša Ćuka:


- Utakmica će, kao i ostale u Svetskoj ligi, da nam koristi kao priprema onoga što nas čeka na leta. Naravno, pobedićemo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije