Marka otkriva: Novak se aktivirao kao predsednik Saveta igrača

J. J.

petak, 03. 07. 2020. u 19:23

Марка открива: Новак се активирао као председник Савета играча

Novak Đoković foto: AP

Svetski broj jedan je rekao da će biti veoma teško da se održi američka turneja, ako igrači potom moraju dve nedelje u karantin po dolasku u Španiju
ČIM je dobio negativan rezultat testa na kovid 19, Novak Đoković se vratio na posao. Ne na teren, već da od kuće odradi onaj "kancelarijski" deo.
Prema saznanjima španske "Marke", predsednik Saveta igrača aktivirao je "čet" sa ostalim igračima iz top 100, kako bi ukazao na problem sa rasporedom i zakonskim regulativama država vezanih za obavezne karantine, a ujedno je obavestio kolege da će tražiti pokrivanje svih troškova za odlazak na turnire, zbog potencijalnih otkazivanja takmičenja.

- Svetski broj jedan je rekao da će biti veoma teško da se održi američka turneja, ako igrači potom moraju dve nedelje u karantin po dolasku u Španiju. Istog vikenda kada se završava Ju-Es open, počinje masters u Madridu - piše "Marka".

Ugledni sportski list napominje da njujorške vlasti ignorišu da je stanje u SAD i dalje veoma loše, sa preko 40.000 zaraženih virusom korona tokom prošle nedelje, a ukupno skoro 400.000 slučajeva i više od 32.000 umrlih.

- Novak je rekao kolegama da je tražio da se pokriju troškovi puta i hotela ako se narednih dana otkaže Vašington, prvi turnir u rasporedu i ako ima igrača koji su već uplatili aražmane. Mnogi su bili u toj situaciji pred Indijan Vels - zaključuje se u tekstu "Marke".

Đoković tokom deset dana izolacije zbog pozitivnog rezultata na kovid nije osećao simptome, osim umora, i polako može da se vraća svojim obavezama.

TURNIRI
Vašington     14. avgust
Sinsinati     22. avgust
Ju-Es open     31. avgust
Kicbil     8. septembar
Madrid     13. septembar
Rim     20. septembar
Rolan Garos     27. septembar

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

PG-CG

03.07.2020. 21:42

Ne bi bilo loše da se Nole vrati tenisu i posveti treninzima, a kancelarijske poslove neka ostavi kancelarijskim pacovima...