Rafin prototip savršenog tenisera: Novakov bekhend, Rodžerov forhend

V.N.

sreda, 27. 05. 2020. u 21:12

Рафин прототип савршеног тенисера: Новаков бекхенд, Роџеров форхенд

Rafael Nadal Foto: EPA-EFE/BALLESTEROS

Nadal je pomalo neočekivano odabrao Grigora Dimitrova kada je u pitanju slajs udarac, dok je za drop-šot, idealni kandidat Mark Lopez

KAKO bi izgledao savršeni teniser? To je pitanje kojim su se u doba virusa korona bavili mnogi, često u nestašici tema zbog prestanka svih sportskih aktivnosti, pa se takvom trendu priključio i Rafael Nadal, i sastavio prototip idealnog igrača gledajući atribute svojih kolega sa tura.


Kada je servis u pitanju, Španac je izabrao Ivu Karlovića koji je prepoznatljiv po izvrsnom izvođenju početnog udarca. Idealni igrač bi imao forhend Rodžera Federera, dok bi bekhend bio Đokovićev. To i ne deluje toliko iznenađujuće budući da je Rafa vrlo dobro upoznat sa tim udarcima dva velika rivala. Nadal je pomalo neočekivano odabrao Grigora Dimitrova kada je u pitanju slajs udarac, dok je za drop-šot, idealni kandidat Mark Lopez, teniser s kojim Španac često nastupa u dublu.


Jedina dilema je ostala kod pitanja za igru na mreži, pošto Rafa nije mogao da se odluči između Federera i Radeka Štjepaneka.