MNOGOBROJNI sportisti širom sveta pomažu u borbi protiv virusa korona, veliku solidarnost su pokazali i teniseri, a najviše je, za sada, istupila - velika trojka. Da atribut "velika" ne označava samo igračko umeće, pokazali su Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal, koji su velikodušnim donacijama pomogli svako svom narodu u borbi protiv nevidljive pošasti.

Pošto nije u prilici da uveseljava naciju partijama između belih linija, Novak je još jednom pokazao patriotski duh i donirao milion evra za nabavku respiratora, mašina koje predstavljaju veštačka pluća onima u najtežem zdravstvenom stanju. Zajedno sa suprugom Jelenom, kroz svoju Fondaciju, pokrenuli su i zajednički žiro račun kako bi se i drugi koji imaju finansijske mogućnosti priključili nesebičnoj akciji.

Na evropskom tlu Španija, posle Italije, muči najveću muku u borbi sa smrtonosnim virusom, pa su stoga Nadal i NBA košarkaš Pau Gasol pozvali sve svoje sportske sunarodnike da skupe 11 miliona evra kako bi pomogli ugroženim ljudima.

- Podrška naših sunarodnika je uticala da postanemo sportisti kakvi smo danas, vreme je da uzvratimo na isti način i da vas ne izneverimo - poručio je Nadal španskom narodu koji je iz dana u dan sve više u kandžama opasnog virusa.

Ni Rodžer Federer se nije štedeo kada je u pitanju finansijska pomoć za rodnu Švajcarsku. Rodžer i njegova supruga Mirka su zajedno donirali milion švajcarskih franaka najugroženijima u matičnoj zemlji i pozvali sve zemljake da pomognu.

DIMITROV DONIRA I UČI
BUGARSKI teniser Grigor Dimitrov uputio je donaciju bolnici u rodnom Haskovu, a posle saznanja da će Indijan Vels biti otkazan on je, ipak, ostao u Kaliforniji, i otkrio kako se zanima u vremenu kada je sport stopiran. Dimitrov je rekao da trenutno pohađa biznis kurs na jednom od najboljih univerziteta na svetu - Harvardu, kao i da redovno trenira kako bi ostao u formi.