Jokić se vraća treningu

V.P.

petak, 08. 05. 2020. u 08:11

Јокић се враћа тренингу
Prema najnovijim informacijama, samo nekoliko timova planira "otključavanje", a među njima i Denver Nagetsi našeg superstara Nikole Jokića, koji je poslednji put bio na terenu 11. marta na gostovanju u Dalasu
DVORANE nekih NBA timova trebalo bi da danas otvore vrata za uvodne treninge. Bar u onim državama u kojima su na snazi nešto relaksiranije mere za suzbijanje virusne pandemije.

Prema najnovijim informacijama, samo nekoliko timova planira "otključavanje", a među njima i Denver Nagetsi našeg superstara Nikole Jokića, koji je poslednji put bio na terenu 11. marta na gostovanju u Dalasu. U toj grupi su i Klivlend Kavalirsi i Portland Trejlblejzersi.

Nameru Hjustona da danas otvori dvoranu za individualne treninge stopirao je guverner Teksasa Greg Abot. "Tojota centar" ostaće zatvoren do 18. maja, kao i većina dvorana NBA timova koji ne planiraju aktivnosti pre sredine meseca.

Liga je ranije poslala timovima prilično restriktivna uputstva za treninge, po kojima se ne dozvoljava da u prostoriji boravi više od četvorice igrača, a zabranjeno je i prisustvo glavnog trenera i njegovih pomoćnika. Igrači su u obavezi da nose maske, osim tokom fizičkih aktivnosti, dok distanca između njih i članova "stafa" mora da bude najmanje 3,65 metara. Mogu da treniraju isključivo u dvoranama svojih timova, zabranjene su posete javnim fitnes centrima.

Poslednji plan za povratak košarci predviđa 25 dana priprema, 11 za individualne treninge i 14 za timske. Neki igrači javno su izrazili sumnju da je to dovoljan period posle skoro dva meseca bez aktivnosti.