Od kada je Zajon Vilijamson, prvi pik sa prošlogodišnjeg drafta, kročio na parket NBA lige sva pažnja je usmerena ka njemu. Kako od strane navijača, tako i od predstavnika medija. Sva svetla reflektora su bila uprta ka njemu i protiv Denvera.

Međutim, jedan čovek to nije želeo da dozvoli – Nikola Jokić! Maestralnom partijom i dabl-dabl učinkom (27, 12 skokova i osam asistencija) je srspski centar vodio desetkovane Nagetse do trijumfa na gostovanju – 113:106.

Od prve sekunde je Jokić krenuo agresivno i odmah je svima stavio do znanja da je preuzeo potpunu odgovornost i da je dodatno podigao nivo igre bez nekoliko povređenih saigrača. Već u prvom kvartalu je dao 12 poena i bio je pokretačka snaga ekipe.

- Nikola je naša ključna tačka! U 99 odsto slučajeva se nešto dobro događa za nas kada on ima loptu. Već u prvom kvartalu je pokazao tu potrebnu agresivnost – pohvalio je Majkl Meloun svog pulena.

Na drugoj strani su američki novinari dobili ono čemu su se nadali. Još jednu veoma dobru partiju Vilijamsona koji je za 20 minuta upisao 15 poena, šest skokova i jednu fenomenalnu blokadu.