Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota čestitao je svojim igračima na današnjoj pobedi i ozbiljnosti u meču protiv Mege.

- Mi smo hteli da odigramo odgovornu utakmicu, da iskontrolišemo minutažu. Ulazimo polako u povrede, ali to je druga tema. Možda nas je to poremetilo, ali smo uspeli da ostvarimo cilj. Igrači su ispunili očekivanja večeras. Zadovoljan sam pristupom i to je osnovno. Bilo je više energije i emocije u Evroligi, a malo manje u ovim manjim utakmicama. Pristup je bio dovoljno dobar da Mega nije uspela da to prevaziđe. Nisu uspeli da vežu nekoliko poena - rekao je Šakota na konferencije za medije.

Meč je obeležila i povreda Dejana Davidovca, koji je napustio parket u prvom poluvremenu, a prema rečima trenera Šakota, još se ne zna težina povrede.

- Nadam se da nije ništa ozbiljnije, već imamo probleme sa povredama. Kod Kuridže znamo da je odsustvo od deset do 15 dana, a za Filipa Čovića ne znamo. To su igrači koji nam fale, no uvek to neko nadoknadi - kazao je Šakota.

Trener Mege Dejan Milojević čestitao je Zvezdi na pobedi.

- Da bismo bili bolji od Zvezde, oni moraju da igraju mnogo loše, a mi mnogo dobro. Ovo nisu protivnici protiv kojih tražimo pobedu. Protiv Zvezde sve greške su skupe. Kada sa šest razlike Zvezde digne igru za 15 odsto i kad dobro šutira, Mega nema šta traži - rekao je Milojević.