Bogdan Bogdanović je, ovog puta, junak Sakramenta. Kako je njegov saigrač, zemljak i saborac Nemanja Bjelica srušio Hjuston, tako je bek Kingsa utišao Okalahomu – trojkom u zadnjoj sekundi meča za trijumf od 94:93.


Ovog puta slavilo se na domaćem terenu, posle drame u zadnjim sekundama meča. Gosti su vodili 17 sekundi pre kraja sa 91:93, a onda je poslednji napad isplaniran na Bogdanovića. On je dobio loptu izvan linije šuta za tri poena, uputio je ka košu protivnika i ona je kroz obruč prošla bez dileme. Igrači Oklahome su morali samo da se pomire sa sudbinom jer za preostali sekund nisu imali rešenje.


Bogdan je za 30 minuta na terenu postigao 17 poena i tri skoka, dok je Nemanja Bjelica i ovog puta bio dobar za 22 minuta – 10 poena i pet skokova. Badi Hild je ubacio 23 poena i tako bio najefikasniji pojedinac Sakramenta.


U timu Okalhome, koja je vodila većim delom meča, najbolji bio je Denis Šroder sa 17, odnosno Abdel Nader sa 15 poena. Danilo Galinari i Šai Aleksander su dali po 14, dok je Stiv Adams imao dabl-dabl učinak od 12 poena i 11 skokova.