TRINKIJERI ZNA BAŠ SVE: Renfro ubeđen da će mu trener pronaći pravu ulogu

Mi. Rogač

28. 12. 2018. u 21:19

Ekipa je i sada dobra, ja ću doprineti iskustvom, kreiraću igru za saigrače – istakao je novi plejmejker Partizana

ТРИНКИЈЕРИ ЗНА БАШ СВЕ: Ренфро убеђен да ће му тренер пронаћи праву улогу

Renfro je vodio duele sa Lazićem i u dresu Albe Foto: N. Paraušić

CRNO-BELA ekspedicija u nastavak sezone ulazi jača za iskusnog plejmejkera Gregorija Aleksandera Renfroa (32). Novi organizator igre, koji je stigao iz španske Manrese, promenio je više od deset klubova u karijeri, ima evroligaško iskustvo i trebalo bi da bude od velike pomoći mladim igračima na bekovskim pozicijama.

- Srećan sam što sam ovde, zahvalan sam zbog prilike koja mi je pružena i radujem se novim izazovima koji me čekaju u dresu Partizana - priča novi igrač crno-belih Aleksander Renfro. - Bio je dobar prvi trening, težak baš. Veoma smo koncentrisani na ono što radimo i to je dobro.

U više navrata je morao u novu sredinu usred takmičarske sezone, pa je sada unapred znao psihički da se pripremi za tako nešto:

- Već mi se to dešavalo nekoliko puta. To je jedna od najtežih situacija koja može da zadesi igrača. Ali dobro, pokušaću da se što pre adaptiram.

Iako je stigao u Beograd tek pre tri dana, upoznat je sa rezultatima i ambicijama kluba. Trenutna pozicija u ABA ligi (peto mesto) nije zadovoljavajuća, pa je svaka naredna utakmica ključna u borbi za plej-of.

- Nemamo vremena za neke ispravke, moramo da igramo bolje. Ja sam spreman, a siguran sam, bićemo spremni i kao tim. Nemam još ideju o tome koliko ću i kako igrati u prvim utakmicama, kako god trener odluči, tako će biti.

Jedan od razloga što je prihvatio poziv Partizana sigurno je i poznati italijanski stručnjak na klupi.

- Znam trenera Trinkijerija odranije. Igrao sam često protiv njega dok sam bio u Rusiji i Nemačkoj. Znam da dobro radi svoj posao i ne brinem se oko toga uopšte. Upoznat sam sa tim da ume da postavi igrača baš na ono mesto koje mu najbolje odgovara i da mu nađe pravu ulogu. Tim je dobar i bez mene, ja ću da doprinesem iskustvom. Kreiraću igru za svoje saigrače.

Promenio je mnogo klubova, igrao u španskom, nemačkom, turskom prvenstvu, Evroligi, ali već dugo čeka osvajanje pehara. Možda mu se ovde pruži neka prilika.

- Poslednji trofej sam osvojio dok sam bio u Bambergu, davno je bilo, 2013. godine. A sa Partizanom sam imao priliku da odmerim snage dok sam bio u Zagrebu, tokom sezone 2010/’11. - prisetio se, za kraj, Renfro.

DOBAR MOMAK, A PIŠU SVAŠTA
KADA je odjeknulo da Renfro stiže u Partizan, u medijima su se pojavile vesti o njegovom problematičnom ponašanju.
- Ne brinem se za takve stvari, Trinkijeri zna kakav sam. Pitajte bilo koga s kim sam igrao, reći će da uopšte nisam lik koji pravi probleme.
U razgovor se nakratko ubacio Stefan Janković:
- Stvarno je dobar momak. Ne znam zašto pišu svašta.

LIČNA KARTA
*Ime i prezime: Aleksander Renfro
*Rođen: 23. maj 1986.
*Pozicija: plejmejker
*Visina: 1,91 m
*Državljanstvo: SAD, BiH
*Klubovi: Riga (2009-2010), Zagreb (2010-2011), Brindizi (2011-2012), Valjadolid (2012-2013), Bamberg (2013), Krasnojarsk (2013-2014), Baskonija (2014), Alba (2014-2015), Bajern (2015-2016), Barselona (2016-2017), Galatasaraj (2017-2018), Manresa (2018), Partizan (2018-).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije