Peđa Stojaković odlazi među "besrmtne". Na utakmici protiv Oklahome 16. decembra će Sakramento povući dres sa brojem 16 koji je srpski igrač sa uspehom nosio od 1998. do 2006. godine.
- U Sakramentu sam proveo najbolje godine svoje karijere i svog života. Ponosan sam na ono što smo uradili, kao i na vezu sa navijačima. Bila je čast igrati za takav klub. Hvala celoj porodici Sakramenta što su odlučili da mi ukažu takvu čast. Radujem se povratku u Kingse - poručio je Stojaković.
Inače, pre njega je još jedan srpski igrač obezbedio mesto pod svodovima dvorane. U pitanju je Vlade Divac čiji dres, sa brojem 21, je u aprilu 2009. godine završio među "besmrtnima".
Stojaković se nalazi na prvom mestu u istoriji franšize po broju postignutih trojki (1.070), a nalazi se na drugom mestu večne liste strelaca kluba. Tri puta je bio član "Ol star" tima, a dva puta je pobeđivao u brzom šutiranju trojki i bio je prvi Evropljanin koji je u tome uspeo.
Po odlasku iz Kingsa je igrao za Indijanu, Nju Orleans, Toronto i Dalas, a upravo je sa Mavsima osvojio šampionski pehar 2011. godine.