Kamp Barselone u Beogradu besplatan za vanserijske talente bez roditeljskog staranja

Beta

petak, 03. 07. 2020. u 16:54

Kамп Барселоне у Београду бесплатан за вансеријске таленте без родитељског старања

Ilustracija foto: EPA

Mladi talenti od šest do 16 godina iz cele Srbije imaće priliku da sa trenerima iz Barselone i licenciranim trenerima sa Balkana nauče fudbalsku tehniku koju gledamo na utakmicama katalonskih divova
Zvanični kamp Fudbalskog kluba Barselona "Barsa akademi" (FC Barselona Barca Academy) održaće se u Beogradu od 17. do 21. avgusta na terenima "Kovilovo resorta" i biće besplatan za vanserisjke talente bez roditeljskog staranja.

Mladi talenti od šest do 16 godina iz cele Srbije imaće priliku da sa trenerima iz Barselone i licenciranim trenerima sa Balkana nauče fudbalsku tehniku koju gledamo na utakmicama katalonskih divova.

- I ove godine, kao i prethodne dve, kamp će biti besplatan za najveće vanserijske talente, bez roditeljskog staranja, koje nam prijave klubovi iz zemlje, a sve zahvaljujući društveno odgovornim kompanijama - naveo je u saopštenju direktor Barseloninog kampa za Srbiju Miroslav Radoičić.

- Cilj je da svi mladi talenti imaju jednako pravo da se pokažu, jer će najbolji igrači po proceni španskih trenera dobiti besplatan put u Barselonu i trenažni proces u školi fudbala "La Masija", koja je iznedrila najveća imena španskog kluba Mesija, Ćavija i Inijestu - dodao je Radoičić.

Ove godine će kamp biti specifičan po tome što će u njemu biti po prvi put prezentovan NTC fudbal, čiji su začetnici u Srbiji Ranko Rajović i Miroslav Radoičić.

- Osim promocije NTC fudbala, koji ima za cilj da spoji u jedno fudbalsku tehniku i kognitivne funkcije mozga, na kampu Barselone deca će nakon treninga prisustvovati i predavanju 'Bezbednost dece na internetu' predavača Igora Jurića, osnivača Fondacije 'Tijana Jurić', a pripremili smo im i malo fudbalsko iznenađenje sa jednim jutjuberom - najavio je Radoičić.

Mladi fudbaleri će na kampu učiti tehnike i veštine igre kratkih pasova, poznate kao "tika-taka". Deca će imati dva treninga dnevno i svaki dan čas španskog jezika, a za slobodno vreme pripremljen im je i zabavno-edukativni program.

Najbolji igrač prvog kampa koji je održan u Novom Sadu bio je osmogodišnji Ognjen Nikočević za kog je, kako je rekao Radoičić, napravljen prvi put presedan pa mu je obezbeđen i drugi put trenažni proces u Barseloni, nakon čega je usledio i poziv iz Barselonine škole fudbala La Masija da se Ognjen preseli i počne da trenira u Barseloni.

- To je dokaz da u školi La masija ozbiljno shvataju skauting i one prave, vanserijske talente žele da zadrže - kazao je Radoičić.

Više informacija o kampu moguće je pronaći na sajtu www.barcaacademyserbia.com ili na instagram i fesjbuk stranici fcbcampserbia, na broj telefona 062 853 9728 ili na mejl fcbescola.srbija@gmail.com.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije