Ko će gaziti i dalje, a ko smanjiti gas od klubova koji su već pobedili?

B. Antić

petak, 03. 07. 2020. u 10:20

Ко ће газити и даље, а ко смањити гас од клубова који су већ победили?

Naslovna strana lista Tip

Liverpul juri rekord Sitija po broju bodova u sezoni, Olimpijakos nikada nije bio prvak bez poraza

Donedavno se o njima sve lepo znalo. Mnogo su jaki, stalo im je da pobeđuju i to su i činili. A sada kada su stigli do cilja, postali su nepoznanica. Reč je o klubovima koji su već osvojili svoja takmičenja ili ih samo milimetri dele od ostvarenja plana, i finiš sezone ih praktično ne zanima iz takmičarskog ugla. Da li će gaziti i dalje, ili će smanjiti gas, pitanje je sad. Ranije su bili pretnja samo rivalima, a sada su opasni za sve. I za protivnike, jer su moćni, ali i za kladioničare koji na njih tipuju, pošto više nemaju stari motiv.


Najpoznatije ime u tom društvu je Liverpul. Sedam kola pre kraja su „redsi“ osigurali titulu prvaka Engleske, koju su čekali 30 godina. I sve su to uradili na impresivan način, ostavljajući drugima mrvice. Ono što može da pokrene pulene menadžera Jirgena Klopa u završnici su rekordi, kojima su blizu. Jedan od najizazovnijih je onaj od 100 bodova u sezoni, koji je u vlasništvu generacije Mančester sitija iz 2017/2018.


- Kada je u pitanju Liverpul, niko ne treba da sumnja u našu motivaciju – kaže 34-godišnji vezista kluba sa „Enfilda“ Džejms Milner. - I nisu samo u pitanju rekordi, već i odgovornost koju imate kada nosite crveni dres, da pobeđujete. Naši navijači očekuju da se i dalje raduju našim rezultatima. Zamislite kako bi bilo da kraja sve izgubimo, svi bismo se osećali jadno, bez obzira na trofej. Zato ćemo igrati kao i pre, a treba imati u vidu i da sve ovo možemo da iskoristimo i kao pripreme za sledeću sezonu.

Tako je to kada Englez priča od fudbalu. A kakvo je stanje sa Italijanima i njihovim mentalitetom, videće se na primeru Beneventa. Južnjački tim pod vođstvom Filipa Pipa Inzagija je na maestralan način obezbedio plasman u Seriju A, sedam kola pre završetka, a to je u istoriji druge lige Engleske uradio još samo Askoli davne 1977/1978.


Pod upitnikom je, međutim, da li će igrači sa istim žarom ulaziti i u predstojeće dvoboje sa Krotoneom, Venecijom, Trapanijem…

Verovatno se mnogim aktuelnim prvotimcima ne dopada činjenica da je uprava već krenula u akciju dovođenja atraktivnih pojačanja. Pominju se Loik Remi, Danijel Staridž, čak i Edinson Kavani… U slučaju velikog broja dolazaka, sadašnji heroji će ili na klupu sledeće sezone ili će morati da odu iz kluba. Uz ovakve informacije, koje remete koncentraciju, nije isključeno da se to odrazi na preostale rezultate.


U Grčkoj, Olimpijakos se vratio na tron, pošto je daleko umakao konkurentima. Ostala su mu još dva gostovanja, Panatinaikosu i Arisu, pa ako ih prebrodi, ostvariće istorijski podvig, pošto nikada nije došao do grčke krune, bez ijednog poraza, što sada ima priliku.


Slovan u Slovačkoj i Makabi Tel Aviv u Izraelu, takođe spadaju u red snažnih timova, koji su već prikačili „zvezdicu“. Razlika je u tome što će preostala dva duela ekipa iz Bratislave igrati kod kuće, a izraelski klub, čiji je trener naš Vladimir Ivić, na strani.


U Poljskoj je Legija pred peharom, ali još nije teoretski završila posao, pa je momcima iz Varšave još rano za odmor, s tim što je u veoma sličnoj situaciji i Midtiland u Danskoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije