Fudbaler Arsenala David Luiz mogao bi ovog leta da napusti klub pošto mu ističe ugovor, a nisu planirani razgovori o nastavku saradnje. Luiz je poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka prošle godine iz Čelsija prešao u Arsenal, gde je zamenio kapitena Lorana Košelnija, koji je otišao u Bordo dan ranije. Mediji su tada preneli da je Luiz potpisao dvogodišnji ugovor, ali je Skaj danas naveo da se ipak radilo o jednogodišnjem.

Arsenal je prošlog leta potrošio mnogo novca na dovođenje igrača i očekuje se da će tokom predstojećeg prelaznog roka ograničiti trošenje. Takođe, na finansije utiču i kriza izazvana pandemijom korona virusa i to što Arsenal nije igrao u Ligi šampiona.

Trener Mikel Arteta u više navrata je pohvalio Luiza i rekao da želi da Brazilac ostane, kao i tehnički direktor kluba Edu. Takođe i Luiz je rekao da želi da ostane u Arsenalu.

Otkako je Arteta preuzeo ekipu Luiz je odigrao 14 od 15 utakmica.

Luiz je početkom meseca za brazilske medije rekao da želi da završi karijeru u Benfici.

- Volim Benfiku. San mi je da izađem na teren stadiona Luž u klupskim bojama - rekao je Luiz, koji je igrao za Benfiku od 2007. do 2011. godine.

Klubovima u Premijer ligi dozvoljeno je da na kratak rok produže ugovore sa igračima čiji ugovori ističu 30. juna, pošto je postojala zabrinutost šta će se dogoditi kada igračima isteknu ugovori u junu, a sezona bude produžena do avgusta zbog pandemije.

Klubovi i fudbaleri mogu do 23. juna da postignu dogovore o nastavku saradnje.