Na današnji dan Radomir Antić i Atletiko Madrid ispisali su istoriju kluba zlatnim slovima

Novosti online

ponedeljak, 25. 05. 2020. u 10:36

На данашњи дан Радомир Антић и Атлетико Мадрид исписали су историју клуба златним словима

Radomir Antić i Kiko foto: EPA

Ko je bio prisutan na proslavi duple krune nikada neće zaboraviti to slavlje na ulicama Madrida
Atletiko Madrid danas slavi 24 godine od kada je na svoj stadion „Vinsente Kalderon“ savladao Albasete sa 2:0, golovima Simeonea i Kika, i pod vođstvom svog sjajnog trenera Radomira Antića doneo titulu prvaka Španije. Ne bi to bio poseban spektakl da te iste 1996. godine nisu osvojili i Kup kralja (10. Aprila protiv Barselone 1:0) i prvi put se okitili duplom krunom.

Sezona 1995/1996 urezana je zlatnim slovima na istorijskim stranicama Atletiko Madrid jer nijedan tim „jorgandžija“ nikada pre, a i nikada posle toga, nije osvojio tako nešto za nekoliko meseci.

Ko je bio prisutan na proslavi duple krune nikada neće zaboraviti to slavlje na ulicama Madrida. Igrače i stručni štab u povorci kroz grad predvodio je predsednik kluba Hesus Hil, dok su im srećni ljudi klicali i pozdravljali ih. Krajnje, tradicionalno, odredište bio je trg Neptun gde navijači Atletiko Madrida slave svaki uspeh svog voljenog kluba.

Te sezone Atletiko Madrid je Primeru završio sa 87 bodova, a bilo je to prvo prvenstvo koje se igralo sa dodelom tri boda za pobedu jedan za remi. Bila je to i najduža sezona u istoriji Lige: 22 tima igralo je 42 kola. Atletiko je dobio 26 utakmica, vezao devet i izgubio sedam. Antićevi igrači postigli su 75 golova i primili 32. Najbolji strelac tima te sezone bio je Bugarin Penev sa 16 golova, dok je Molina bio golman sa najviše odbrana, odnosno najmanje primljenih golova.