Srpski fudbaler i nekadašnji reprezentativac Aleksandar Prijović (29) uhapšen je jer je prekršio mere zaštite protiv korona virusa, pošto je bio u kafeu beogradskog hotela Kraun Plaza oko 17 časova. Na istom mestu se nalazio i priveden je u policiju i popularni pevač Radiša Trajković Đani i njegova supruga.

Kako su nakon vesti o hapšenju mnogi postavili pitanje zbog čega je objekat bio otvoren nakon zatvaranja policijskog časa, iz uprave ovog hotela objasnili su da oni i dalje redovno rade, ali da se pritom potpuno podržavaju borbu protiv epidemije i drže se zadatih mera.

- Tokom vanrednog stanja hotel Kraun Plaza nastavio je da radi, što je u skladu sa merama koje naša država sprovodi u zaštiti od epidemije Covid-19. U funkciji je hotelska kuhinja, koja omogućava ketering – isporuku hrane građanima koji žele da smanje svoje kretanje, a takođe i isporuku obroka koje Kraun Plaza svakodnevno donira za lekare u tri beogradske klinike.

- U danim vanrednog stanja hotel ima i jedan ne preveliki broj gostiju, zauzeto je pedesetak soba, u skladu sa situacijom oko nas. Svi ti gosti su punoletne osobe koje odgovaraju za svoje postupke i hotel ni na jedan način ne može da utiče i ne organizuje njihovo kretanje, pa ni eventualno okupljanje.

- Hotel Kraun Plaza i svi njegovi zaposleni podržavaju borbu protiv epidemije koja je proglašena i, kao kompanija i kao pojedinci, odgovorno i u potpunosti pridržavaju se propisanih mera zaštite - saopštili su iz hotela.

(Telegraf)