Golman Aston Vile Pep Rejna već 18 dana boravi u kućnoj izolaciji jer je zaražen virusom korona i ostalo mu je bar još devet do novog testiranja. Španska „Marka“ je razgovarala sa čuvarom mreže preko video kola, a priča se svodila na iskustvo koje je iskusni golman proživeo poslednje tri nedelje. 

„Ne nedostaje mi društvo. U kući sam sa suprugom, petoro dece i dva rođaka. Mesta ima za sve i nema prostora za usamljenost. Međutim, bio sam potpuno izolovan kada sam doživeo prve simptome virusa. Bili su to groznica, suv kašalj, glavobolja koja me nikad do danas nije napustila, osećaj iscrpljenosti ... Jedini strah se javio kada je počeo da mi nedostaje kiseonik. U tom stanju traženja vazduha bio sam 25 minuta, kao da mi se grlo odjednom suzilo i vazduh ne može da prođe. Užasan osećaj.  Bio sam sam u sobi sedam, osam dana“, seća se Rejna prvih dana bolesti.

Razgovor je prešao spontano na dešavanja u Italiji i Rejnovo sećanje na vreme provedeno u Napoliju. Ostale su mu čvrste veze sa tim klubom:

„Napulj je moje prirodno okruženje. Čim sam napustio klub želeo sam da se u njega vratim. I kada sam se vratio nisam mogao bolji izbor da napravim. Uveravam vas da nikada nisam toliko uživao u igri kao te tri godine u Napoliju sa Sarijem“.

A da li je tačno da ste Napoli napustili zbog neslaganja sa De Laurentisom?

"Istina je mnogo jednostavnija: Napoli je trebao da me otkupi od Liverpula, nisu se dogovorili oko novca i zato sam morao da promenim tim. Posle me je vratio predsednik“.

I kako je bilo kada ste se vratili?

„Duh s kojim smo trenirali i igrali, i kvalitet te Napolijeve igre nikada više neću videti. Sari je uspeo da nas izvede van granica i potencijala. Tih godina videli ste najboljeg Koulibalija, najboljeg Mertensa, neverovatnog Alana, sjajnog Albiola, dragocen doprinos ostalih“, sa zadovoljstvom se seća Rejna.