Nekadašnji jugoslovenski i hrvatski reprezentativac Robert Prosinečki bio je jedan od najboljih svetskih fudbalera devedesetih godina prošlog veka. Nije mali broj stručnjaka koji smatraju da bi nekdašnji fudbaler i trener Crvene zvezde bio još uspešniji da je van terena vodio sportski život.

Nije tajna da je miljenik Zvezdinog severa i tokom karijere bio strastveni pušač, a o tome je u svojoj kolumni u "Dejli Mejlu", u kojoj odgovara na pitanje čitalaca, pisao i Piter Krauč.

Trenutna situacija i prekid fudbalskih šampionata u gotovo celoj Evropi bio je povod da izvezni Džejms pita Krauča koji od njegovih bivših saigrača bi imao najviše probelema da izbegava kutije sa slatkišima tokom izolacije.

- Imao sam nekoga na umu, ali ovo pitanje ću ikosristiti kao priliku da govorim o Robertu Prosinečkom, koji nije bio, recimo to tako, najposvećeniji fizičkoj aktivnosti... Robertu je reč 'disident' pristajala savršeno, crveni Marlboro nije pušio samo dok je bio na terenu. Jedva smo ga viđali na treninzima tokom sedmice, ali moj Bože, kada je igrao za Portsmut bio je neverovatan - napisao je nekadašnji napadač, između ostalih Liverpula i Totenhema, koji je u Portsmutu delio svlačionicu sa Prosinečkim, koji je tada bio na zalasku karijere.

- Imao je trikove poput onoga da se namesti za udarac, uradi lažnjak, a onda 'zarola' loptu tako da bi protivnički igrač ostao poputno zbunjen... Znali ste da će to da uradi, mogli ste to da vidite sa kilometra udaljenosti, ali je bilo nemoguće zaustaviti ga... Mora da je bio poseban doživljaj gledati ga u Realu ili Crvenoj zvezdi. Za Portsmut je bio bend od jednog čoveka, uživanje za gledati - završio je Krauč.

Podsetimo, Robert Prosinečki je u Portsmutu proveo jednu sezonu, 2001/2002, odigrao je 33 utakmice i postigao devet golova.