Pre početka 162. večitog derbija došlo je do žestokog okršaja navijača Partizana i Crvene zvezde. "Delije" i frakcija navijača Partizana "Zabranjeni" sreli su se u Nebojšinoj ulici, gde je i došlo do sukoba .Tuča je završena kada je naišla policija, pa su se huligani dali u beg. Među "Zabranjenima" je bilo i nekoliko Rusa, inače pristalica CSKA, od kojih je jedan izneo svoje viđenje tuče.

"Grupa navijača CSKA (5 ljudi) je zajedno sa Zabranjenim Grobarima krenula na derbi. Usput smo sreli navijače Crvene zvezde koji su bili raspoloženi za okršaj. Posle razmenjenih prozivki sa obe strane zalećemo se na njih, a nekolicina njih uzima flaše, kamenje, šipke i kaiševe koje obmotavaju na ruke. Broj navijača sa obe strane je bio podjednak i u prvom naletu razbijamo navijače Crvene zvezde ali nakon toga dolazi do gluposti i neočekivanog povlačenja. Neko je u masi povikao kako dolazi policija i svi su se dali u beg", rekao je Rus i dodao:

"Ja kao navijač CSKA tvrdim da smo ih nas petoro u poslednjim trenucima bukvalno izuli iz patika. Dosta navijača sa obe strane je ostalo krvavih glava, podjednak broj. Deo ljudi je završio u bolnici sa rezovima i frakturama na glavi, a ostali su uhapšeni".

Jedan od ruskih navijača je u tom haosu izgubio ranac, u kome su mu, između ostalog, bila i dokumenta, koja su mu kasnije vraćena.

(Balkanski navijači)