LIONEL Mesi je melem za sve Barselonine rane. Maestralni Argentinac je izvanrednom partijom i sa četiri pogotka u mrežu našeg golmana iz Eibara Marka Dmitrovića rasterao tamne oblake nad stadionom "Kamp nou", koji su se nadvili zbog afere čelnika kluba - 5:0 (3:0).


Pre utakmice, koja je kasnila sedam minuta pošto nije funkcionisao VAR sistem, navijači su mahali belim maramicama i tražili odlazak predsednika Đozepa Bartomeua. Fanovi mu, očigledno, nisu poverovali da nema veze sa plaćanjem jednoj marketinškoj agenciji da na društvenim mrežama blati sve njegove kritičare, čak i Mesija.


Da meč 24. kola španskog prvenstva protekne u znaku fudbalske lepote, pobrinuo se Leo, koji se bukvalno šetao kroz odbranu Eibara. Driblao je defanzivce gostiju, proturao im loptu kroz noge i čak je Dmitrović spasao ekipu teže katastrofe. Leo je svaki put kod pogodaka (14, 37, 40. i 88. minut) bio sam pred nemoćnim Markom, a tačku na trijumf je stavio Artur u 88.


Čuvar mreže naše reprezentacije se nervirao, vikao na saigrače, ali to nije dalo nikakav efekat. Mesi je sa pokerom golova presekao mini-post, pošto na prethodne četiri utakmice nije bio strelac, od 30. januara i dvoboja sa Leganesom. U pravom momentu je proradio, budući da Barselonu čeka put u Napulj, gde u utorak igra prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona.


Današnjisusret je bio prilika i za debi Danca Martina Brajtvajta, napadača koji je mimo prelaznog roka došao među Katalonce iz Leganesa. Za samo 20 minuta upisao je dve asistencije i odmah stekao simpatije gledališta.