Bivši reprezentativac Srbije Milan Lane Jovanović oštro je reagovao na odluku Ilije Ivića, momka iz Gračanice da igra za reprezentaciju tzv. države Kosova.

- Da je bilo potrebno, čekao bih na poziv moje zemlje i do 33. godine. Dokle god postoji mogućnost da zaigram, ja bih čekao Srbiju- rekao je Jovanović za "Kurir".

Nekadašnji fudbaler Liverpula je nastavio da priča u jednom danu...

- Pravdati svoj postupak u 17. godini da prihvatanjem poziva iz Prištine činiš ustupak svojoj karijeri jednostavno ne pije vodu.

Jovanović je poslao i poruku mladom Iliji Iviću.

- Bez obzira na potrebu jednog igrača da se igranjem za reprezentaciju dodatno afirmiše u fudbalskom svetu, postoje neke crvene linije preko kojih čovek ne treba da prelazi. U normalnim okolnostima mora postojati kulturna, sportska i privredna razmena među našim narodima, ali jedno je klupski, a drugo reprezentativni fudbal- rekao je Lane.

Popularni Lane želi u nacionalnom timu samo Srbe...

- Što se mene tiče, ne moramo nikad biti svetski prvaci, samo nemoj da mi za Srbiju igra 11 Brazilaca. Meni takva titula ništa ne bi značila. Mi smo šampioni kad pehar donese Novak Đoković, Miloš Teodosić, Vanja Grbić, Asmir Kolašinac. To su asovi s kojima se ja identifikujem - zaključio je Lane Jovanović.