Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je danas da očekuje dobru, borbenu utakmicu protiv Vojvodine i dodao da poštuje trenera novosadskog ima Nenada Lalatovića, ali mu i poručio da na terenu ne poznaje rođenog brata.

"Očekujem dobru utakmicu, borbenu, u kojoj nećemo odustati nijednog momenta tokom 90 minuta. U fazi smo stvaranja dobre igre. Još smo na početku, ali mogli ste na Banovom brdu da vidite neke obrise gde polako uvodim svih 11 igrača u igru. Želim da svi igraju, da se osećaju važnim. Mislim da može da se napreduje, podmladi, da se igra lepo i da na sve to dođe pozitivan rezultat", rekao je Stanković na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Zvezde dočekuju sutra Vojvodinu u derbi meču 22. kola Super lige Srbije. Crveno-beli su lideri na tabeli sa 58 bodova, dok je novosadski tim treći sa 45 bodova.

"Neću moći da računam na Boaćija koji je povređen, kao ni na Gajića i Tomanea koji su već neko vreme van stroja, ali će se u ponedeljak priključiti treninzima", naveo je Stanković.

Stanković i trener Vojvodine Nenad Lalatović imaju dugu istoriju poznanstva, obzirom da su obojica ponikli u mlađim selekcijama Crvene zvezde i to u istoj generaciji.

"Upoznali smo se kao deca. Prve korake u Zvezdi smo napravili zajedno, ali nismo imali priliku da u isto vreme budemo prvotimci. Međutim, on je bivši, ja sam sadašnji trener Crvene zvezde i sigurno da obojica znamo veličinu ovog kluba. Lalatović je ovog puta protivnik. Poštujem njegov rad, gde god da je bio, njegove ekipe su dobro izgledale na terenu. Uvek je sa sobom vodio igrače koje poznaje i koji poznaju njegov mentalitet i stil igre. Prepoznatljiv je trener, sa puno energije i nema odustajanja kod njega", rekao je Stanković.

Iako je za kolegu imao samo reči hvale, Stanković je istakao da na terenu "nema popuštanja".

"Na terenu bih zaboravio i rođenog brata. Tih devedeset minuta stavljam u zagradu, a posle toga idemo dalje. Život je jedno, utakmica je drugo. Na terenu se ne poznajemo, tu znam samo za moj klub, moje igrače i moje navijače. Posle utakmice se vraćamo u normalu", rekao je Stanković.

Stanković je naveo da, uprkos promašenom jedanaestercu na Banovom brdu, El Fardu Ben, uživa njegovu bezrezervnu podršku i naglasio da ne pravi razliku između domaćih i stranih fudbalera.

"Moja ekipa je skup vrhunskih momaka i zaista ne gledam ko je odakle. Svi smo jedno. Kao igrač, odrastao sam u svlačionicama sa fudbalerima koji su raznih nacionalnosti i nikad se nisam osećao kao stranac. Siguran sam da se nijedan stranac oseća tako, jer oni su deo Srbije, Crvene zvezde i moje svlačionice. Što se Bena tiče, videćemo ko će šutirati naredni penal. Nemam dilemu oko njegovih slobodnjaka, siguran sam da će biti precizan kad se to bude najmanje očekivalo ili kada bude bilo najpotrebnije", rekao je Stanković.

Stanković je naveo i da je siguran da navijači Zvezde neće "zakazati" ni na sutrašnjem meču.

"Odgovornost je samo na nama. Oni treba da poslušaju svoja srca, da pogledaju grb koji vole i dođu na stadion. I oni koji ne dođu ili ne mogu da dođu znam da će biti svim srcem uz nas. Nema o njima šta mnogo da se priča, osim da se istakne velika zahvalnost za sve. Ovde sam više od mesec dana i prelepo mi je. Osećam podršku svih navijača Crvene zvezde i zahvalan sam im na tome", rekao je on.

"Mi ćemo sutra imati težak meč, ali igramo kod kuće, što znači da ćemo imati dvanaestog igrača. U nekim utakmicama, naš stadion ne uplaši protivnika, koliko da snagu našim fudbalerima. Verujem da ćemo pokazati zube sutra i da ćemo to nastaviti da radimo u svakom narednom meču", rekao je Stanković.

Utakmica Crvena zvezda - Vojvodina igra se sutra od 18.00.