Fudbalski savez Srbije čini sve da reprezentaciju što više približi naciji i da stvori fluid između navijača i naših najboljih fudbalera.

Jedan od strateških prioriteta u narednom periodu je i promena kulture navijanja za srpski državni tim. U tom cilju, neophodno je da se oni najmlađi ljubitelji fudbala edukuju u smislu fer i sporstkog navijanja za svoju reprezentaciju i da upravo oni budu okosnica navijačkog jezgra u nekom narednom periodu.

U tom cilju, pokrenuta je i saradnja sa našim najpoznatijim fristajlerom i jutjuberom Nikolom Miloševićem, poznatijim kao Đota, koji na svom Jutjub kanalu ima blizu milion pratilaca, a na Instagramu oko 550.000, uglavnom mlađih obožavalaca.

S obzirom da je futsal reprezentacija Srbije ovih dana bila u fokusu zahvaljujući sjajnim partijama na kvalifikacionom turniru u Nišu, bilo je logično da majstori igre na petoparcu obeleže početak ovog projekta.

U sredu je na zvaničnom Jutjub kanalu FSS emitovana prva epizoda serijala u kojoj Đota izaziva pulene selektora Ivančića u žongliranju teniskom lopticom i loptom napunjenom vodom.

Pogledajte kako su se naši futsal asovi Marko Pršić, Stefan Rakić, Strahinja Petrov, Darko Ristić i Pavle Pešić snašli u ovom izazovu.

Iz marketing i medija sektora FSS stiže informacija da je ovo samo početak i da ćemo tokom marta i aprila uživati u novim dogodovštinama popularnog Đote sa članovima svih reprezentativnih selekcija Srbije.

- Videćete kako se naše fudbalerke snalaze sa loptom kada iz kopački uskoče u štikle, ali je posebno interesantan bio kviz-duel Dušana Tadića i Sergeja Milinković-Savića - kaze naš izvor, ne želeći da otkriva detalje i sadržaj ostalih epizoda.