Hrvatski i mađarski navijači uspeli su da naprave haos na pripremnoj utakmici u Pečuju, gde su se za nastavak sezone uigravali domaći trećeligaš i Cibalija, drugoligaš iz komšiluka


Oko 45 hrvatskih navijača došlo je da gleda ovaj meč, a kada su ih domaćini videli na tribini krenuli su ka njima preko terena tokom utakmice. Mađari su bili “naoružani” motkama, pa je došlo do opšte tuče i makljaže. Ishod ovog brutalnog sukoba je više povređenih i više desetina uhapšenih.


Na Instagram profilu navijačke grupe “Ultras pokret hr” uz fotografije sa lica mesta piše:


Jučeujutro smo se uputili u Mađarsku na gostovanje u Pečuj. Bilo nas je oko 45 isve je prošlo mirno i na granici i u gradu niko nas nije napadao. Mi smo išliulicama i navijali, pa smo se uputili ka stadionu... Na jednom semaforu je iz auta izletio momak i pokazao da će nas zaklati i tu smo znali da se sprema ludnica... Došli smo na stadion da navijamo, alinigde policije i obezbeđenja nije bilo, ma nikoga... Uočili smo grupu od 50-ak Mađara kako idu prema terenu... Mađari nisu imali nikakve transparente ni obeležjasamo su uletili na teren itu smo se mi zaletili na njih i nastala je tuča na sredini terena... Utakmica je bila prekinuta dok se sukob odvijao... Na kraju kako to većsvi govore Ultrasi su izvukli deblji kraj dok su Mađari pobegli... Sedam Mađara je ostalo da leži na travi, a mi smo im pomogli, podigli ih ipružili ruku... Moram danapomenem da je sukob bio fer, išlo se otprilike 50 na 50 što su izjavili i Mađari... Na kraju je privedeno 44 Ultrasa i 47 mađarskih navijača”.