FUDBALERI Vojvodine u petak su sa sedmoricom novih igrača otputovali u Tursku na nastavak priprema, gde će u naredne dve nedelje u letovalištu Belek odigrati i šest prijateljskih, kontrolnih utakmica.

Nenad Lalatović, novosadski strateg, odlučio se za 28 fudbalera, među kojima su pojačanja po njegovoj želji: Momčilo Mrkaić, Nikola Mirić, Miljan Vukadinović, Lazar Stojsavljević, Bogdan Mladenović, kao i Stefan Đorđević i Nikola Andrić, s kojima je o svemu postignut dogovor veče pred polazak na put. Sa ekipom je otputovao i Bojan Matić, najbolji strelac Novosađana, koji će, međutim, za nastavak sezone da se priprema sa Partizanom, sa kojim je u petak završio posao.

S druge strane, u fudbalskom centru "Vujadin Boškov" je ostao Vinsent Eze, napadač iz Nigerije, koji bi želeo da, posle dve godine, ove zime promeni sredinu.

Vojvodina je sa ovogodišnjim pripremama startovala pre tri sedmice, odigrala dva kontrolna duela, pobedila prvoligaša Kabel sa 1:0 i superligaša Spartak sa 2:1, a u Beleku je čekaju pripremne utakmice sa Šahtjorom iz Donjecka, već u nedelju, 26. januara, a zatim i sa bečkim Rapidom, Mariborom, ukrajinskim Ljvovom, moskovskim Dinamom i, za kraj, 6. februara, Rubinom iz Kazanja.

Kapiten Novosađana Ranko Veselinović, koji je povredio petu, pre dva dana je skinuo gips, trenirao individualno i zauzeo svoje mesto u avionu za Belek.

- Bio sam na pregledima, sve je doboro, samo moram da budem strpljiv i da radim izdvojeno. Nadam se da ću u Turskoj što pre da se priključim saigračima u zajedničkom radu - kaže Veselinović.

EKIPA
NA pripreme u Tursku otputovali su: Emil Rockov, Nikola Simić, Nemanja Toroman, Ranko Veselinović, Mladen Devetak, Aranđel Stojković, Siniša Saničanin, Đorđe Đurić, Marko Bjeković, Nikola Drinčić, Goran Vukliš, Marko Đurišić, Mirko Topić, Petar Bojić, Dejan Zukić, Mihajlo Nešković, Jovan Kokir, Ognjen Đuričin, Miodrag Gemović, Nemanja Čović, Momčilo Mrkaić, Nikola Mirić, Miljan Vukadinović, Lazar Stojsavljević, Bogdan Mladenović, Stefan Đorđević i Nikola Andrić.