RETKO se dešava da neki naš klub u jednom prelaznom roku pogodi svakog igrača "iz uvoza" što se posle kraja odlične, ne i "naplaćene" evropske epizode može reći za Partizan. Kada je aktuelni trenutak crno-belih u pitanju, moglo bi se reći da su pored binga na letnjoj fudbalskoj pijaci (Natho, Sadik i Asano) u klubu dobili i značajan bonus u vidu oživljavanja karijere Sejdube Suma za koga je malo ko mogao da garantuje početkom jula kada se u Sloveniji ekipa pripremala za novu sezonu.


Utakmica sa Astanom u kojoj su sva četiri gola predstavljalo delo stranaca na najbolji način je pokazala koliko je značajan njihov pečat tokom jeseni bio za igru Miloševićevog tima. Zvuči neverovatno, ali od 10 golova u grupnoj fazi Lige Evrope nijedan nije postigao igrač sa srpskim pasošem, dok je od 20, koliko je ukupno postignuto i u kvalifikacijama i u grupnoj fazi, čak 14 delo Natha, Sume, Sadika i Asana.


PROČITAJTE JOŠ: Priznanje za fudbalera Partizana: Asano u idealnom timu kola u Ligi Evrope


- Pogodili smo kod svakog stranca. Suma je produžio ugovor, što se retko dešava kad je inostrani igrač u pitanju. Pokazao je da poseduje karakter i voli klub. Ugovor mu je isticao za šest meseci, imao je konrektnu ponudu, ali je prihvatio da ostane, igra i kad dođe vreme da i on i Partizan budu zadovoljni prodajom - istakao je generalni direktor Miloš Vazura.


Navijači Partizana sasvim sigurno ne moraju da brinu ni za status visokog nigerijskog napadača, pošto su po Vazurinim rečima sve priče o mogućem odlasku bez pitanja crno--belima netačne.


- Kada je u pitanju Sadik samo Partizan odlučuje da li će ostati kod nas ili ne. On je na pozajmici iz Rome na godinu dana i ako Partizan kaže da ga uzima, od leta plaćamo transfer u naredne tri godine. Sadik će biti otkupljen, a prvu ratu platićemo u avgustu.


PROČITAJTE JOŠ: Milioni stižu u Humsku: Evo koliko je Partizan zaradio od Lige Evrope


Ukoliko se pogleda kompletan učinak u takmičenjima gde su Partizanovi stranci igrali tokom jeseni (sva četvorica preskočila kup meč sa Vodojažom) jasno je da je "poker asova" nosio tim i kroz superligaške izazove. Natho, Suma, Sadik i Asano su pogađali mreže rivala 25 puta (ostatak tima 22), a uz to su asistirali u čak 22 navrata. Kada se sabere kompletan učinak na domaćoj i međunarodnoj sceni dolazi se do podatka da su stranci u crno-belom dresu postigli 39 od 67 golova.


- Suminim produžetkom ugovora pokazujemo nameru da u januaru pravimo tim za sledeći jun. Moramo da pojačamo neke delove odbrane, i to radimo da bismo imali na vreme spremnu ekipu za naredne kvalifikacije - završio je Vazura.

Ono što svakako može da raduje pristalice crno-belih je da realna opasnost od odlaska bilo koga iz raspucanog kvarteta praktično i ne postoji.