Analize, planovi, želje, ciljevi. O svim tim temama i mnogim drugim je Mitar Mrkela razgovarao sa srpskim novinarima. Za početak se govorilo o Žanderu koji je bio jedan od tragičara protiv Olimpijakosa.


- Na kraju polusezone ćemo napraviti analizu. Žander ima neko poverenje u smislu nekih igračkih kvaliteta. E sada, moram da kažem da je specifična situacija koja se napravila posle njegovog igranja rukom, kakve posledice ostavlja na nekog igrača u psihološkom smislu - rekao je Mrkela, a prenosi “Telegraf”.


Način na koji je skrivio penal je neshvatljiv...


- Ne znam šta bih rekao na to, ali ne treba Žanderu skidati glavu.


PROČITAJTE JOŠ: Borjan: Šteta zbog Olimpijakosa, bili smo uspešni...


Dosta se u poslednje vreme govori o statusu Vladana Milojevića na mestu trenera.


- Moramo da budemo ozbiljni, ne možemo zbog gola u 87. minutu da kažemo da jedan trener koji je stvorio sve rezultate i uspehe odjednom ne valja i da tražimo nešto novo. Milojević ima podršku, odlične rezultate, ispunio je očekivanja i u Evropi i u domaćem šampionatu. Recimo, kada je tek došao cilj je bio da za tri godine igramo Ligu Evrope. Ti ciljevi su višestruko prebačeni.


Osvrnuo se na očekivanja javnosti.


- Razumem da su očekivanja velika, da nisu Zvezda ne bi bila velika kao što je sada slučaj. Da li je bilo realno 1960, 1970. ili 1975. godine očekivati da Zvezda bude prvak Evrope pored giganata? Ali, taj san se ostvario. San svih nas zvezdaša je da imamo konkurentnu Zvezdu i moramo da ga sanjamo, koliko god on bio nerealan. Da li će to doći za dve godine, 10ili 50, to ćemo videti.


PROČITAJTE JOŠ: Tedić želi da pokvari proslavu jesenje titule na "Marakani": Voleo bih ponovo da dam gol Zvezdi


Upitan da li je možda trener zasićen posle dve i po godine rada u klubu kaže:


- Mislim da su to neke normalne stvari u svakom velikom klubu postoje ogromna očekivanja i potrošnja svakog ko radi u tom klubu. Malo njih zna da ja imam tri stenta i to nikada nisam eksponirao. Zvezda je mnogo zahtevna i traži maksimum od svakog čoveka - istakao je sportski direktor Zvezde.


Stekao se utisak da stranci nisu opravdali očekivanja.


- U nekim stvarima se slažem sa kritikama na njihov račun, u nekim ne. Dovodili smo ih sa ciljem da se kvalifikujemo u grupnu fazu nekog od UEFA takmičenja. Bila je to liga šampiona. Većina njih je u kvalifikacijama imala značajnu ulogu. Zadovoljni smo sa Garsijom i Tomaneom, Žander je imao neke dobre trenutke, La Para je najmanje pokazao, nije uspeo da se adaptira.


PROČITAJTE JOŠ: Dudić brani Žandera: Znam da mu je mnogo teško, treba ga maksimalno podržati


Stao je sportski direktor i u njihovu odbranu.


- Mi smo očekivali Ligu Evrope, a ušli smo u Ligu šampiona. Kada tako gledate oni su opravdali uloženo. Gol Garsije u Bernu je doneo veliki novac u LŠ, odigrao je odlično i u Atini. Normalno je da postoji pritisak kada date velike pare, jer se od njih ovde očekuje da stalno daju golove, a za to je potrevno vreme. Evo primer je i Ajaks koji je doveo četiri igrača i niko nije standardan. Ispali su iz Lige šampiona jer nisu uspeli da nadomeste prodaju De Lihta, De Jonga i Šenea.


Potvrdio je da postoji plan.


- Imaćemo analizu na kraju sezone. Donećemo neke odluke u zavisnosti od potreba kluba. Do kraja godine ćemo imati kompletnu sliku - zaključio je Mrkela.