Atmosfera uoči odigravanja odloženog “El klasika” počela je da se usijava nedelju dana pre meča. Iz Madrida poručuju – fudbaleri Reala neće izaći iz aviona ako im se u Barseloni ne bude garantovala bezbednost.

Podsetimo, prvi ovosezonski derbi Reala i Barselone trebalo je da se odigra na “Nou Kampu” 26. oktobra, ali je odložen zbog nestabilne političke situacije i masovnih protesta u katalonskoj prestonici.

Neredi građana zbog izrečenih dugogodišnjih zatvorskih kazni vođama organizacije referenduma o nezavisnosti Katalonije naterali su čelnike lige da jedan od najvećih svetskih derbija pomere za 18. decembar, ali još uvek nije izvesno da će tada biti i odigran.

Situacija u Kataloniji još uvek nije u potpunosti mirna. Danima unazad kruže glasine o mogućem organizovanom sprečavanju odigravanja utakmice, zbog čega je iz Reala i stigao zahtev o garantovanju bezbednosti.

Iako nema dileme da će tenzija između Barselone i Madrida biti sve veće kako se bude bližio dan utakmice, njeno odigravanje, zvanično, još uvek nije pod znakom pitanja.