VOJVODINA će igrati napadački fudbal i u svakom meču ići na pobedu. To, za "Novosti", potvrđuje Nenad Lalatović (41), novi-stari strateg novosadskog superligaša, koji je juče popodne na Zlatiboru, uz asistente, Vidaka Bratića, Dragana Šarca i Milana Jovanića, odradio prvi trening.


- Na nama je da popravimo ono što je nedostajalo, a krenućemo od defanzive, koju će igrati ceo tim, od najisturenijeg napadača, do golmana. Bićemo agresivniji na lopti, brzo je vraćati u posed, kretati se u oba pravca, dakle, zahtevaću presing i jaku duel igru. Jednom rečju, negovaćemo moderan fudbal da bi Voša ponovo bila moćna.

Poznat kao trener bez dlake na jeziku, veliki radnik sa željom, ali i iskustvom, ima recept za formulu uspeha.

- Ne tražim alibi, već rad. Imam jasnu viziju. U timu su sjajni mladi igrači, koji u kombinaciji sa iskusnima stvaraju skladnu celinu. Smatram da uz pojačanja koja smo doveli, kao i ona koja očekujemo, možemo mnogo toga da ostvarimo, da vratimo Vojvodinu tamo gde joj je mesto.

Pročitajte još Skupština FK Vojvodina izabrala novo klupsko rukovodstvo

Saradnja sa sportskim direktorom Nikolom Lazetićem je, kako ističe, vrhunska, drugarska.

- Želi isto što i ja i navijači, da Vojvodina igra kao nekad, kod mene. Mnogo dugo se poznajemo, još otkad smo bili deca, isto razmišljamo i sve radimo u dogovoru. Zna se moj, pojačani ritam treninga, zahtev igračima da rade, jer je to u njihovom kao i našem interesu.

Sa Vojvodinom se, kaže, dogovorio za minut, pogotovo što se na čelo kluba vratio Vojislav Gajić, s kojim je imao fenomenalnu saradnju pre dve i po godine.

- Retko se rađa takav čovek. Kada su Gajić i Dragoljub Zbiljić otišli iz kluba, i ja sam spakovao kofere. Sada, zahvaljujući Gajiću, Lazetiću i Dušanu Bajatoviću, vratio sam se na mesto uspeha u Vojvodinu, u kojoj sam proveo najlepših trenerskih godinu dana - zaključio je Lalatović.

Pročitajte još Umesto Lalatovića - stigao Vučić

Ofanzivni vezista Petar Bojić od utorka je i zvanično novo pojačanje kluba, napadač Bojan Matić produžio je ugovor na još šest meseci, a čeka se i rasplet oko dolaska štopera Partizana Bojana Ostojića. Transfer Usmana Maronga (20), veziste Trajala, ipak se neće ostvariti jer je igrač potpisao za Grafičar, filijalu Crvene zvezde.

TONČEV IMAO RAZUMEVANjA
IAKO još nije raskinuo ugovor sa Radničkim, u kojem je, uz oborene klupske rekorde po mnogim pitanjima, osvojio drugo mesto i plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, Lalatović se lako i brzo dogovorio da promeni sredinu.

- Činjenica da su Nišlije na čelu sa Ivicom Tončevim imale razumevanja i izašle u susret mojoj želji da budem bliže porodici, dovoljno govori da sam u Radničkom dobro uradio svoj posao. Mnogo sam im zahvalan na tome.