NOVO rukovodstvo fudbalskog kluba Vojvodina, predsednik Vojislav Gajić, potpredsednik Dušan Bajatović, sportski direktor Nikola Lazetić, i član uprave Ljubomir Apro, danas je na pres konferenciji saopštilo niz zanimljivih podataka, ali nije, kako je bilo planirano i najavljeno, promovisalo novog trenera. Umesto očekivanog stratega Nenada Lalatovića, pred novinarima se pojavio mladi igrač Zemuna Nemanja Vučić (23), koji je i pored ponuda Partizana i klubova iz inostranstva obukao dres Vojvodine.

Na novinarsku konstataciju da sportska javnost zna da će popularni Lale ponovo da vodi Novosađane, Lazetić je odgovorio da je "apsolutno pravo medija da pišu".

STIŽE KOKIR NIKOLA Lazetić, sportski direktor koji je po oceni klupske Uprave uneo novu energiju i znanje, potvrdio je da se posle dolaska Drinčića, ekipi uskoro priključuju novi štoper i desno krilo. - Dovodimo najtalentovanije dete Srbije, Jovana Kokira, a ugovore po kojima izdanci naše omladinske škole neće moći da odlaze bez obeštećenja i štete po klub dogovorili smo sa Topićem, Neškovićem, Zukićem i Đurišićem. Ustanovili smo kodeks ponašanja koji je ispred talenta - objasnio je Lazetić.

- Crvena zvezda i Partizan su, za razliku od Vojvodine, mnogo više zastupljeni u medijima, pa možda namerno pravimo takvu atmosferu. Imamo novog trenera i to ćemo saopštiti za dan ili dva - rekao je Lazetić, a na to se nadovezao Bajatović da će se sve znati već sutra.

S druge strane, po pitanju finansija, čelnici kluba bili su mnogo konkretniji i precizniji, što, kako su naglasili, očekuju i od fudbalera prvog pogona.

- Za prethodnih godinu i po dana, od sedam miliona evra u klupskoj kasi od sponzora, privrede, prodaje igrača..., 80 odsto je otišlo na finansijsku konsolidacaju, uglavnom na stare dugove. Značajno je što smo rešili imovinsko- pravne odnose fudbalskog centra "Vujadin Boškov", koji će biti uknjižen na klub. Država Srbija i grad Novi Sad su mnogo pomogli finansijski, a projekat novog stadiona "Karađorđe" koštaće 25 miliona evra - objasnio je Bajatović.

Prvi operativac kluba poručio je da niko od poverilaca nije zaboravljen i da će svi dugovi biti izmireni.

- Zamolićemo ih samo za strpljenje. Naš cilj je da smanjimo izdatke, a da pojačamo rezultate. Imamo recept za to i plan je da u narednih godinu i po dana racionalnim poslovanjem smanjimo troškove za 1,5 miliona evra - poručio je predsednik Novosađana Vojislav Gajić.